Nem eleg a tejem?

Figyelt kérdés
12 napos a babam es orankent cicit ker. Ha tele vannak a cicijeim, akkor sem alszik tobb, mint 2 orat. Ugy erzem, hogy egesz nap csak szoptatok, mert szerintem akkor is nyammog rajta, ha mar nincs benne semmi. Probalkoztam cumival, de nem mindig fogadja el es 5 perc utan ki is kopi. Ma mar delutan is kellett neki tapszert adni, igy mar alszik 2 oraja. Nem tudom, hogy csak cicizni szeret vagy nem eleg a tejem. Viszont ennyi ingertol mar fejos tehennek kellene lennem, megsem vagyok az.:(
2017. ápr. 30. 18:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Hívj fel egy szopis tancsadót! Illetve olvasgass a www.lll.hu -on. Teljes normális, hogy csak cicizget és igen gyakran. Tápszerrel pótolni nem jó ötlet. Elveszed az esélyét, hogy beállhasson a kereslet-kínálat. Bizz jobban a babában, tudja, mit csinál. Tegyél magad mellé enni-innivalót, bújjatok össze és bátran tedd mellre minden nyekkre.
2017. ápr. 30. 18:13
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
növekedési ugrás is lehet, 2-3. hét között pont van egy..
2017. ápr. 30. 18:17
 3/14 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem meg bizonyos időközönként kellene szoptatni (3 óránként lenne ideális, de ha 2 órát alszik, akkor az elején legyen 2), és utána még fejni is, egyrészt hogy lásd, marad-e benne, másrészt azzal is stimulálod a melledet és tudod növelni a mennyiséget.

Elhiszem, hogy van, akinek működik az igény szerinti szoptatás, de nem minden esetben jó, mert nem lehet egész nap csak szoptatni.

2017. ápr. 30. 18:21
 4/14 A kérdező kommentje:
Van egy 5 evesem is, nem tehetem meg, hogy egesz nap szoptatok. Illetve mar a ferjem is b.cogat, hogy nem eleg a tejem, adjak neki tapszert. A lanyomnal tudtam ket etetes kozott fejni, de most erre egyaltalan nincs lehetosegem, mert barmelyik pillanatban kerheti a cicit es akkor csak ures tejeszacskot tudok a szajaba dugni
2017. ápr. 30. 18:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Illetve a masik problema, hogy allandoan bealszil cicin. Egyszeruen nem birom felebreszteni.
2017. ápr. 30. 18:42
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem mindegy,hogy elejétől ilyen,vagy csak most lett? Mert akkor nem lakik jól,mert elfárad. Nem bír szopni. Nyelve nincs lenőve,nézte a védőnő/doki? Lehet,hogy izomletapadása van,és azért nem bír rendesen szopizni. Elfárad a munkában,mielőtt jóllakna. Beszélnék a dokival erről. Húgomé se bírt szopni,később tornáztatni is kellett.
2017. ápr. 30. 20:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az természetes, hogy egy 12 napos óránként akar enni. Rá kell szánnod még néhány hetet, ha szoptatni akarsz.

Azért alszik a tapszertol, mert sokkal nehezebben emészthető, mint az anyatej. Ez nem feltétlenül előny, és nem azt jelenti, hogy nincs tejed.

Nyugodtan fejj a két szoptatás között, nem lesz üres a melled. A legtöbb tej szoptatás és fejés alatt termelődik.

Eleinte nagyon nehéz, de biztos tudod az előző gyerektől. Én is féltem most is, hogy nem lesz elég tejem, pedig a negyediket szoptatom. Sok fejéssel, szoptatással sikerült, neked is fog.

2017. ápr. 30. 20:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha van 4-6 pisis pelus, a bőre feszes, rózsaszín, a kutacsa sima, és megfelelően hízik, akkor van elég tejed. Mindegy, hogy ezt hány szoptatás alatt veszi magához.

Üres mell nincs, folyamatosan jön belőle tej, csak nem ugyanabban az ütemben. Mikor azt hiszed, hogy üres, akkor is: több szívás után nyel csak a pici, de akkor a tej sokkal zsírosabb, tápanyagdúsabb.

Ha két órát alszik, nem szoptatsz egész nap. ;) Van, akinek ennyit egyben csak hetekkel később alszik.

A férjed meg ne reklamáljon, hanem segítsen! Te nem azért vagy otthon gyed-en, hogy csillogjon a lakás, hanem hogy a kisbabáddal tudj foglalkozni 0-24-ben!

2017. ápr. 30. 20:45
 9/14 A kérdező kommentje:

Elejetol kezdve ilyen nehezen megy a szoptatas. Amig jon a tejleado reflex, addig szopik, utana bealszik. Most is 20 percenkent felkel. Szopik 3 percet es ujra bealszik. Ezert adok neki tapszert, mert ezt igy mar nem birom.

Az egyik nover mondta, higy egy kicsit le van tapadva a nyelve, de ha nem okoz gondoz, akkor ne csinaljunk vele semmit. A szoptatas is faj. Vagyis nem kozben, hanem miutan leveszem. Egnek a mellbimboim. Jol van mellen, tobb tamacsado is latta mar.

2017. ápr. 30. 22:42
 10/14 A kérdező kommentje:
A lanyom utan fura, hogy csak 2 orat alszik. O 4-5 orakat aludt szopi utan. De ez a 2 ora is nagyon max. Altalaban 1 ora utan fent van. Az ejjelek a nagyon gazosak
2017. ápr. 30. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!