Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 14 hetes a babám. Egy mellből...

14 hetes a babám. Egy mellből 90 ml tejet tudok lefejni, ez így elég jó mennyiség?

Figyelt kérdés
Naponta 5-6szor szopizik a lányom, éjszaka nem kel enni. Ha valami okból fejnem kell, pl. el kell mennem otthonról (muszáj néha intéznem cégügyeket) és a baba evett a távollétem alatt akkor 80-100 milit tudok lefejni átlagban. A jobból maximum 90, a balból néha összejön 120. Váltott mellből szoptatok, azaz egyszerre csak egy ciciből, mivel sebesek a melleim, s úgy vettem észre, ha több ideje van pihenni akkor kevésbé fáj. Ez a mennyiség elegendő? Ettől mennyivel többet tud esetleg kiszopizni a baba?
2017. ápr. 29. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy ő többet tud kiszopizni, de csak tippelgetni lehet.

Kérd meg a védőnőt, hogy egy alkalommal mérje le előtte, megeteted ott, és lemérni újra. (Próbaszopi). Nálunk van ilyen, csak szólni kell.

Egyébként szerintem jó mennyiség. :) Nekem 30 ml-nél több az életben nem jött le, de a baba jól lakik mégis. :)

Azt nem tudod, hogy a technikájával minden rendben van-e? Eleinte oké, ha sebes. De ennek már régóta el kellett volna múlnia. Fájnia se szabad, és sebes se lehet, ha ügyesen szopik. Nyelvfék nincs lenőve?

2017. ápr. 29. 17:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, ment a zöld kéz. Nyelve nincs lenőve, mondta a háziorvos. Eddig nagyon szépen gyarapodott, 2700 grammal született, most 5500g. Igazából lenne lehetőségünk venni mérleget, illetve egyszer akartak is adni ajándékba, de mondtam, hogy inkább ne, mert nem akarok parázni azon, hogy mennyit eszik, ha meg lenne mérleg, biztos, hogy minden etetést mérnék. Nem tudom miért sebesedett ki, a kórházban azt mondták, hogy jól van mellen a pici és szépen eszik. Garmastant és Bepanthen plus krémet használok, azóta javult kissé. Nőgyógyász, háziorvos illetve a védőnő látta a mellem, s a szopási tehnikát. Eddig mindenki azt mondta, hogy nem érti, valószínüleg nagyon érzékeny mellbimbóim vannak. A mélyhűtőbe tett tejet tudtátok hasznosítani?
2017. ápr. 29. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!