Két hetes csecsemő esetében alkalmanként 40-50 ml anyatej megfelelő, ha 2,5-3 óránként eszik (éjjel is)?
Attól függ mekkora a babád.
Testsúly kg szor 120-150g a normális napi összmennyiség.
Ha pl a babád 3 kg akkor 3*120=360 és 3*150=450 g közöttkellene lenni a napi összmennyiségnek.
Az utolsónak van igaza. Ilyenkor mindenki elfelejti az igény szerinti szoptatàst,de miért is???
Ha meg van a heti súlygyarapodàs,és boldog baba,akkor tökéletesen elég.
Nem mai sztori,de hugom pl iszonyat sokat evett 1 hónaposan màr 300-350g-ot/alkalom. Mindenki csak nézett,hogy hova fér el benne ennyi kaja😁
Kisfiam pl naponta 5-6X evett (végig aludta az éjszakàt) kb 20-30ml anyatejet,ez max 30x6=180ml volt egy nap. Majdnem màsfél kilót hìzott 1 hónap alatt. 4kgval született és 5360g volt 1 hónaposan.
Persze a védőnő okoskodott,hogy keltsem éjjel enni,meg pótoljam tàpszerrel én meg bólogattam,egy hónaposan mev hisztizett,hogy ne etessem túl a gyereket tàpszerrel és jó lenne,ha nem ébreszteném màr éjjel?! Ja... Köszi a tanàcsot.
Ha vidàm,elégedett és a súlya is nő akkor elég neki.
Utolsó vagyok.
Akkor nyugi,teljesen jó a súlygyarapodàsa. A nagyobb babàk egyébként is kevesebbet esznek. Szerintem minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!