Honnan lehet tudni, hogy mennyit evett a babátok egy evés alkalmával? Mindig méritek? Csak én nem mérem első perctől fogva?
Amíg mértem, addig voltak bajok.
Mióta nem mérem, van tej bőven, duplákat hízik.
20 ml-s kérdés: elég baj az, ha valaki csak a mérlegből veszi észre, hogy nem evett eleget! Ezt mint anyának, látni, érezni kell!!!
aki mér: próbáljátok már ki, hogy méritek, szopizik, újra méritek, aztán mondjuk fordítva rakjátok rá mérlegre, megint mérjétek. aztán mondjuk 10 perc múlva, vagy amikor éppen sír, újra méritek! 50-60 dkg különbség is lehet!!!!! na ezért hagytam abba a mérést.
mértem: 4500 gramm. 20 perc szopi után meg 4300 gramm. :O ???
a) Az éhes vagy épp jóllakott babát is zavarja és titeket is csak stresszel a megfelelési kényszer.
b) A számok alapján nem fogtok pontos képet kapni a baba jóllakottságáról, hiszen hol eszik, hol iszik, hol cumizik egy-egy szopi alkalmával – és ti kívülről nem mindig tudhatjátok, pontosan mit művelt a szopi alatt (az egybefolyó szopit egyáltalán mikor érdemes megszakítani mérés céljából?!).
c) Ráadásul a mérleg, hiába digitális, nem mindig mutat pontos eredményt.
d) Az előre meghatározott adagokat azonban lehetetlen (és értelmetlen) betartani, de mégis szélmalomharcot vívtok, mert minden anyuka jó anyuka akar lenni…
e) Mostanra viszont tényleg láthatjátok, hogy ez így sincs rendben, és teljesen kétségbeestek, mert az egyetlen megbízhatónak gondolt visszajelzés vallott kudarcot. Elképzelhető, hogy a pótlást is azért kezdtétek el, mert az el nem ért kvóták / esetleges lassúbb hízás alapján valaki kilogikázta, hogy valószínűleg nincs elég tej (ami az igény szerintiség hiánya miatt valószínűleg így is lett). Tehát, önmagában a méregetés sem vihet jó irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!