Honnan lehet tudni, hogy mennyit evett a babátok egy evés alkalmával? Mindig méritek? Csak én nem mérem első perctől fogva?
Én mérem mindig, megnyugtat. Egyáltalán nem parázom be ha kevesebbet evett de jó nyomon követni. Nem igény szerint szoptatok, hanem beállt nappal 3 óránkénti evésre, percnyi pontosan kér ennyi,így bárhova el tudunk menni,igazodunk a szopihoz. Mióta hazajöttünk a kórházból szünet nélkül átalussza az éjszakát este 8tól reggel 7-ig.Sosem sír,és nyugodt ő is és a mama is, hiszen alszunk eleget, és eszik eleget. Én ezért mérem.....ha evet kb.50 ml, és ne adj isten valamiért sír akkor nem mellre teszem egyből, hanem megkeresem az okát. Pl.pelus csere, fázik, melege van,egyedül van stb.Nálunk működik.
Egyébként egyén függő, nem szégyen mérni.
Boldog babázást, egy 3 hós kislány boldog anyukája
Utolsó, akkor te vagy az a szerencsés, aki nem parázik rá. ;) De sajnos ettől függetlenül sokan vannak (ahogy jómagam is volt), akikre a frászt hozza az állandó pakolászás és az, hogy ezt "muszáj" és "ez majd mindent jelez". Én nem azt mondom, hogy tilos mérni, csak azt, hogy a kezdő anyukák többségét nagyon tudja frusztrálni, pláne, ha olyan típusú is. Én az eü-sök helyében az újszülötteknek a heti 1 mérést javasolnám (később elég a havi 1), aztán, ha többször is úgy tűnik, nem elég a hízás, akkor mondanám, hogy napi mérés és okfeltárás. De az evés előtti-utáni mérés totál felesleges.
Egyébként megnyugtatlak, te is igény szerint szoptatsz, csak a babád közben "titokban" szépen magától ráállt a 3 óránkénti szopira. ;) És az sem ellentétes az igény szerintiséggel, hogy nem rögtön teszed mellre, ha óbégat, hanem keresed az okot. (Ennyi idősen már nem is fog egész nap cicin lógni általában.) Szóval tök jól csinálod és szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan beletanultál a dolgokba. Nekem ehhez anno majdnem 1 év kellett.
Hát, azért a 20 ml-s evést rövid idő után is jól észre lehet venni... 1. Ha valaki fej (márpedig az újszülöttes anyukák szinte kivétel nélkül fejik a többlet tejet), az elég gyorsan megtanulhatja, mennyi az a 20 ml. Így szopi közben is tudhatja az anyuka, hogy kb. mennyit evett a baba. (Nem centire pontosan, de saccra igen.) 2. Ha a babának kevés a mennyiség, biztosak lehetünk benne, hogy egyértelműen és hangosan fogja jelezni, ahogy előttem is írták. Ilyenkor másik mell és gyakoribb szoptatás vagy esetleg pótlás. 3. A kisebb babák még kisebb mennyiségeket szopiznak. Nem mondom, hogy a példában szereplő 20 ml annyira szokásos lenne, de lehet, hogy az adott babának akkor ennyi is épp elég. Arról nem beszélve, hogy lehet, hogy csak megnyugvást keresett a mellen, így nyilván nem fogja magát tele enni. 4. A nagyobb babák főleg meleg időben többször is szoktak inni az evések között, lehet, hogy egy ilyen kis szopi pont ezt a célt szolgálja.
Szóval, ha az anyuka igény szerint szoptat, bízik magában és a babájában ÉS tisztában van ezekkel az összefüggésekkel, akkor nem fog kiakadni a 20 ml-es vagy a "normálisnál kevesebb" szopizáson, amit a mérleg mutat.
Én is azt gondoltam, hogy húde megnyugtató lesz, ha majd látom a miliket, grammokat, mert olyan típus vagyok, aki szereti a konkrét dolgokat. De közben maximalista is, aki az itt nem létező tökélyre törekszik.. Szóval én dobtam a mérleget. :) De így van, mindenki maga dönti el, hogy hogyan nyugodtabb.
De ha valakit csak tovább idegel a mérlegelés, az hajítsa ki az ablakon! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!