Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy mennyit evett a babátok egy evés alkalmával? Mindig méritek? Csak én nem mérem első perctől fogva?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 14:12
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
52%
Cumis üvegen általában van mérce,de ha nem abbol eszik akkor mérd le evés előtt és evés után is.
2010. máj. 14. 14:21
 2/24 A kérdező kommentje:
5 és fél hónapos,soha nem mértem.csak kíváncsi vagyok,hogy honnan tudják az anyukák,mennyit eszik.mert mindenki azt írja,hogy ennyit vagy annyit evett a baba.
2010. máj. 14. 14:24
 3/24 anonim ***** válasza:
7%

hát onnan, hogy megmérik szoptatás előtt és után!!!

én is mértem, amíg szoptattam, aztán meg a cumisüvegen látszik...

te soha nem nézed meg mennyit evett??? akkor honnan tudod, hogy megfelelő-e?

nem mondták neked a szülés után(védőnő), hogy mérni kell a szoptatásokat??!

2010. máj. 14. 14:28
 4/24 anonim ***** válasza:
34%
Én mértem mindhárom babámat. Ezt mindenki maga dönti el. Ha akarod méred, de nem muszáj. Én a kislányaimmal úgy jártam, hogy pótolnom kellett az anyatejet az első pillanattól, ezért mértem mennyi evett, hogy tudjam kb. mennyire van szüksége. Aztán úgy megszoktam, hogy most a kisfiam végülis igény szerint szopizik és nem kell pótlás se, mégis mérem, mert hülye vagyok. Teljesen felesleges egyébként. Főleg, ha látod tanácsadásoknál hogy fejlődik eleget hónapról hónapra a babád. Június 1-én kell visszavinnem a mérleget, utána már én sem fogom mérni. Elvégre igény szerint szopik, ami azt jelenti, hogy ha nagyon sír, adok neki, ha látom, hogy megnyugodott és elalszik, akkor tudom, hogy éhes volt. Mindkettő mellemből eszik egy evésre. Ha majd nem lesz elég a tejem, biztos azt is észreveszem, mert nyűgös lesz és nem fog hízni. Szóval a mérlegelést mindenki maga tudja.
2010. máj. 14. 14:34
 5/24 A kérdező kommentje:
rámbízták a mérést.én inkább behordom a védőnőhöz minden hónapban.
2010. máj. 14. 14:36
 6/24 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Nyugodj meg én sem mértem!!

Míg pici volt 2 hetente mentünk a védőnőhöz súlymérésre (nyugodt voltam mert látszott rajta hogy hízik)

Egy 16 hónapos 13,5 kg kissrác anyukája

2010. máj. 14. 14:41
 7/24 xStefix ***** válasza:
69%

Nem kell (gyakran) mérni. Bőven elég havonta, vagy ha igény van rá, hetente 1x. Ennél többször felesleges.

A kezdő anyukák sokszor pont azzal okoznak kisebb-nagyobb gondot maguknak, hogy evés előtt-után próbaméregetést végeznek, ami SOHA nem ad pontos eredményt. (Így pl. több hibás lépésen keresztül többszörösére nőhet az indokolatlanul adott tápszeres kiegészítés veszélye.) A nem eléggé informálódott orvosok és védőnők (sajnos ők a többség) még mindig azt nyomják, hogy a grammok fogják elárulni, hogy megfelelően fejlődik-e a gyerek... Szerencsére azért köztünk egyre jobban terjed a hír, hogy a méregetés csak időnként szükséges és akkor is csak tájékoztató jellegű. Ha valakit nagyon érdekel, pontokba szedve is leírtam egyszer, hogy miért nem kell annyit méregetni.

Kedves Kérdező, azért olvasol ennyi számot, mert az első hetekben, hónapokban (amíg még mindenkiben erősen él a félelem az eü-s dolgozók ijesztgetései hatására) az anyukák többsége megszállottan pakolgatja mérlegre a babáját. Ebben a témában még mindig az működik, hogy személyesen is meg kell tapasztalnod, hogy a gyereked állandó méricskélés nélkül is normálisan fog fejlődni - nem elég, ha más (valóban tapasztalt) anyukák ezt mondják neked. Amiatt, hogy ennyire forszírozzák a méricskét, sok anyuka önbizalma és hite száll el jóidőre.. :(

2010. máj. 14. 14:42
 8/24 anonim ***** válasza:
82%

a védőnő mondta, hogy már nem kell állandóan mérnia gyereket. eleinte hetente, majd havonta elég bevinni megméretni.

aztán hazamentem a kórházból és fogalmam sem volt, hogy mennyi tejem van, így össze-vissza mellre tettem a babát, mikor sírt és kételkedtem ,hogy van-e elég tejem. 2 nap után kértem egy ismerősömtől mérleget. néhány napig méregettem nappal (éjjel nem) és megnyugodtam, hogy minden rendben és azóta beálltak a szopik is persze.

kellett az elején a megerősítés. azóta ha ezsembe jut megmérem napi 1x, de van, hogy csak hetente.

2010. máj. 14. 14:50
 9/24 anonim ***** válasza:
75%
Én sem mérem :)
2010. máj. 14. 19:01
 10/24 anonim ***** válasza:
50%
Én sem mértem. 2 hetente jártunk tanácsadásra, ott mérte meg a védőnő. Nekem egyáltalán nem javasolták az otthoni mérést.
2010. máj. 14. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!