Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6hetes babám eddig kb.5-6perc...

6hetes babám eddig kb.5-6perc alatt evett 100-120ml-t, két napja 10-15 percig eszik 70-80t, aztán sír-meg sokszor közben is, mintha nehezebben jönne a tej, vagy nem lenne annyi. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2010. máj. 12. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam is volt hasonló, de szerintem nálunk az volt a gond, hogy nem volt már elég tejem. Azelőtt 10 perc alatt bekajált, aztán egyszer csak azt láttam, hogy órákat a cicin lóg, és éhes marad, sír, meg minden. És mondjuk a mellem is elég üresnek látszott, ha megnyomtam jött belőle kicsi, de lehet ő azt már nem tudta kiszívni, úgyhogy úgy nézett ki, hogy kezd elapadni a tejcim. Úgyhogy nekiálltam maszírozni, mellszívózni, sok folyadékot inni, sörözni (alkoholmentes), és visszajött, most majdnem olyan mint régen. Meg közben volt egy kis fejlődési ugrás is, mert már több az igénye.

2010. máj. 12. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy már aktívabb életet élsz mint eddig és kevesebb a tejed. Igyál tejszaporító teát vagy egyél homeos bogyót és igyál sokat.
2010. máj. 13. 10:04
 3/4 xStefix ***** válasza:

Keress rá a fejlődési ugrás idején szükséges teendőkre és rögtön látni fogod, hogy miért van ez és mi a teendő. Teljesen normális és élettani, amit tapasztalsz. A legalapabb tanács: Átmenetileg kevesebb most a tejed, mint a babád igényelné; ezért, ahogyan ő szükségét jelzi, szoptasd most jópár napig gyakrabban/hosszabban, mint eddig. Délután, este és éjjel is ugyanígy. Optimális esetben néhány nap múlva már érezhetően nőni fog a tejed.

Legközelebb 3 és 6 hónapos korban várható hasonló.

Ez egyébként alapinformáció - úgyhogy, ha úgy érzed, híjján van a szükséges tudásnak, olvasgasd ezt az oldalt, nagyon sokat megtudhatsz belőle a szoptatásról: www.lll.hu

2010. máj. 13. 16:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is fejlődési ugrás. Tedd át a másik cicire, ill. szoptasd gyakrabban.

Az én kislányom kb 6 hetes koráig villám-evő volt - 8-10 perc alatt végzett, majd átesett a ló túloldalára, és 50-60 percig szopizott. Most 3 hós, és 30 percig tart egy etetés.

De nekem nem volt mérlegem, így nem tudom, mennyiségben mennyit változott az étvágya.

2010. máj. 13. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!