Szerintetek normális, hogy egy szülész-nőgyógyász ezt mondja?
Új orvosnál voltam, mikor megtudta hogy 13 hónapja szoptatok egyből megkérdezte hogy akarom-e hogy elapasszuk a tejet, miután mondtam hogy nem, tudom, hogy nem lenne tragédia ha már nem kapna több tejet, de nekünk ez így jó, plussz sikerélmény nekem, mivel az első babámat csak 4 hónapig tudtam szoptatni úgy, hogy az elejétől tápszert kapott, többször hangoztatta hogy ennyi idősen a szoptatás "bohóckodás", "semmi értelme", "anya és baba játszanak".
Ettől mi persze nem fogunk változtatni, de azért rosszul esett hogy szerinte ez "bohóckodás", és a mai napig képtelen vagyok felfogni hogy egy szülész-nőgyógyász hogy mondhat ilyet!
Ezen kívül is sok volt a negatívum és az ellentmondás a szavaiban, többet hozzá biztos nem megyek, csak félek nehogy megint befussak egy ilyenbe..
Volt már dolgotok ilyen orvossal? Mennyire általános ez a hozzáállás náluk?
Engem is megdöbbentenek a válaszok.13 hónaposan még egyáltalán nem extrém dolog szoptatni.
És a sok okosnak akik valószínűleg sosem szoptattak:általában a baba jobban ragaszkodik a szopihoz mint anyuka.Nem anyuka erőszakolja a cicit a szájába.
"a baba ahhoz tud ragaszkodni, amit ismer a világból, hogyne ragaszkodna ha mással nem ismertetik meg, ez pedig a szülő felelőssége"
Ha jól tudom, mindenki maga érzi és dönti el, hogy mikor jött el az ideje a mással való megismertetésnek. Többek szerint itt a WHO túl sokáig ajánlja a szoptatást, ugyanakkor ti meg túl kevés ideig tartjátok normálisnak. A lényeg, hogy a ti dolgotok, viszont ha "bolondnak" mondjátok a kérdezőt, ne feledjétek, a másik oldal szemében meg ti vagytok a "bolondok". Ennyi.
A dokinak kizárólag orvosi szempontból van köze ehhez az információhoz. Nem normális, hogy sértő megjegyzéseket tesz. Ne is menj többet hozzá. Félni meg ne félj, ha megint belefutnál egy ilyenbe, marad még doki.
Ezt pedig azoknak, akik szerint nem normalis: [link]
Azt tudtatok, hogy a 2 eves korig (vagy azon is tul) tarto szoptatas 50(!!) %-kal csokkenti a mellrak eselyet, es aki megis rakks lesz, sokkal nagyobb esellyel eli tul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!