Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy egy szülész-nőgyógyász ezt mondja?

Figyelt kérdés

Új orvosnál voltam, mikor megtudta hogy 13 hónapja szoptatok egyből megkérdezte hogy akarom-e hogy elapasszuk a tejet, miután mondtam hogy nem, tudom, hogy nem lenne tragédia ha már nem kapna több tejet, de nekünk ez így jó, plussz sikerélmény nekem, mivel az első babámat csak 4 hónapig tudtam szoptatni úgy, hogy az elejétől tápszert kapott, többször hangoztatta hogy ennyi idősen a szoptatás "bohóckodás", "semmi értelme", "anya és baba játszanak".

Ettől mi persze nem fogunk változtatni, de azért rosszul esett hogy szerinte ez "bohóckodás", és a mai napig képtelen vagyok felfogni hogy egy szülész-nőgyógyász hogy mondhat ilyet!

Ezen kívül is sok volt a negatívum és az ellentmondás a szavaiban, többet hozzá biztos nem megyek, csak félek nehogy megint befussak egy ilyenbe..

Volt már dolgotok ilyen orvossal? Mennyire általános ez a hozzáállás náluk?

2017. ápr. 4. 20:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
74%

Engem is megdöbbentenek a válaszok.13 hónaposan még egyáltalán nem extrém dolog szoptatni.

És a sok okosnak akik valószínűleg sosem szoptattak:általában a baba jobban ragaszkodik a szopihoz mint anyuka.Nem anyuka erőszakolja a cicit a szájába.

2017. ápr. 5. 07:40
 22/34 anonim ***** válasza:
21%
#23 a baba ahhoz tud ragaszkodni, amit ismer a világból, hogyne ragaszkodna ha mással nem ismertetik meg, ez pedig a szülő felelőssége. Tehát ha a baba nincs meg olyan helyzetben hogy ilyen döntéseket hozzon, egyáltalán gondolkozzon, akkor ott bizony minden a szülő döntése, meg az is, hogy "ragaszkodik e a baba" vagy sem...
2017. ápr. 5. 08:00
 23/34 anonim ***** válasza:
71%

"a baba ahhoz tud ragaszkodni, amit ismer a világból, hogyne ragaszkodna ha mással nem ismertetik meg, ez pedig a szülő felelőssége"

Ha jól tudom, mindenki maga érzi és dönti el, hogy mikor jött el az ideje a mással való megismertetésnek. Többek szerint itt a WHO túl sokáig ajánlja a szoptatást, ugyanakkor ti meg túl kevés ideig tartjátok normálisnak. A lényeg, hogy a ti dolgotok, viszont ha "bolondnak" mondjátok a kérdezőt, ne feledjétek, a másik oldal szemében meg ti vagytok a "bolondok". Ennyi.

A dokinak kizárólag orvosi szempontból van köze ehhez az információhoz. Nem normális, hogy sértő megjegyzéseket tesz. Ne is menj többet hozzá. Félni meg ne félj, ha megint belefutnál egy ilyenbe, marad még doki.

2017. ápr. 5. 09:06
 24/34 anonim ***** válasza:
28%
Itt már nem a gyereknek van szüksége rá, hanem anyucinak. Ezért bohóckodás. Igaza van a dokinak.
2017. ápr. 5. 10:16
 25/34 anonim ***** válasza:
60%
Meddig nyomjatok meg ezt a keptelenseget, hogy az anyanak van ra szuksege? Gondolom, nem szoptattatok vagy max. hetekig. De legalabb ne kontarkodnatok bele. Halvany fogalmatok az egeszrol.
2017. ápr. 5. 10:19
 26/34 anonim ***** válasza:
82%
7-es vagyok és egy szóval nem mondtam, hogy a szoptatás az egyetlen tényező, amivel a kötődést kialakíthatom, erősíthetem. De ez az egyik. Ilyen még a hordozás, az együtt alvás, az ölelgetés, puszilgatás stb. Nem tudom, miből olvastátok ki, hogy a szoptatással letudom a "szeretetadagot, nos jól van", mert marhára nem ezt írtam. Csak tudnám, hogy ha valaki nem tudja szoptatni a gyerekét (nem dől össze a világ, én is úgy voltam vele, hogy ha megy az jó, ha nem, akkor sem lesz gond), vagy egyszerűen fingja nincs az egész témához, az miért ír lekezelően arról, aki pedig szeretné, nyilván nem 3-4 évig, de itt ki beszélt erről? Ha valaki kevesebbnek érzi magát és emiatt be akar minden áron szólni , az oldja meg magában a dolgot vagy legalább tanuljon meg kultúrált stílusban vitatkozni.
2017. ápr. 5. 11:35
 27/34 anonim ***** válasza:
81%
23-as vagyok.Azt hozzátenném két gyerekem van az egyik 22 hónapig szopott a másik 6 hónaposan abbahagyta pedig tejem volt bőven.Azóta tápszeres nem erőltettem a szopit (hozzáteszem nem is lehet ha nem akarja elfogadni)Ennyit arról hogy anyuka erőszakolta.Aki nem próbálta ne formáljon már véleményt.
2017. ápr. 5. 12:26
 28/34 anonim ***** válasza:
51%
Kis muvelodesnek;) [link]
2017. ápr. 5. 16:13
 29/34 anonim ***** válasza:
73%
Nem normalis, de nem meglepo. Nem kapnak rendes kepzest a szoptatasrol sajnos az egeszsegügyi dolgozok. A valaszokbol is lathatod, hogy sokan furcsan neznek a 6 honapon/ egy even tul szoptatott babak anyukaira, a tapszeren es a cumin nemlepodnek meg ennyire, sajnos ez van most, de azert sokan megalapozottnak tartjak a WHO ajanlasait, es kovetik is. Esznel kell lenni, minden orvos csak a sajat szakteruletehez ert. A gyerekorvosok kozul sokan peldaul egyaltalan nem ismerik a tej- es tojasfeherjeaergia tuneteit, ahhoz gasztroenterologushoz kell menni, sot, a nogyogyaszok kozul sokan a hormonokkal sincsenek rendesen tisztaba - azzal meg endokrinoligushoz kell menni... Szopis kerdesekben pedig a szoptatasi tanacsado kompetens, nem a szulesz-nogyogyasz. Ez van:/
2017. ápr. 5. 16:19
 30/34 anonim ***** válasza:
68%

Ezt pedig azoknak, akik szerint nem normalis: [link]

Azt tudtatok, hogy a 2 eves korig (vagy azon is tul) tarto szoptatas 50(!!) %-kal csokkenti a mellrak eselyet, es aki megis rakks lesz, sokkal nagyobb esellyel eli tul?

2017. ápr. 5. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!