Szerintetek normális, hogy egy szülész-nőgyógyász ezt mondja?
Új orvosnál voltam, mikor megtudta hogy 13 hónapja szoptatok egyből megkérdezte hogy akarom-e hogy elapasszuk a tejet, miután mondtam hogy nem, tudom, hogy nem lenne tragédia ha már nem kapna több tejet, de nekünk ez így jó, plussz sikerélmény nekem, mivel az első babámat csak 4 hónapig tudtam szoptatni úgy, hogy az elejétől tápszert kapott, többször hangoztatta hogy ennyi idősen a szoptatás "bohóckodás", "semmi értelme", "anya és baba játszanak".
Ettől mi persze nem fogunk változtatni, de azért rosszul esett hogy szerinte ez "bohóckodás", és a mai napig képtelen vagyok felfogni hogy egy szülész-nőgyógyász hogy mondhat ilyet!
Ezen kívül is sok volt a negatívum és az ellentmondás a szavaiban, többet hozzá biztos nem megyek, csak félek nehogy megint befussak egy ilyenbe..
Volt már dolgotok ilyen orvossal? Mennyire általános ez a hozzáállás náluk?
Szomoru, ha egy anya a kotodes miatt szoptat gyereket. A babat szoptasd, a gyereket etesd!
Szeretni es kotodni nem mellel kell. Aki azt hiszi igen, az mit fog csinalni kesobb? Ha valoban tul nagy lesz a gyerek a "gyere szadba dugom a ciciket!" tipusu szeretetkifejezeshez, onnantol hogy fogja szeretni ha eddig ez volt a modszer?
Jaa, ugy mint masok:szavakkal, simivel, kozos meselessel, puszival. Ez miert nem megy hamarabb?
Vulgaris leszek, de nem csoccsel kell egy gyereket szeretni. A baba etetesere valo es a szexualis elet kelleke :) A gyerekneveles nem feladata.
12.-nek gáz vagy.
13.-nak minden szavaddal egyetértek, a 13 hónap még teljesen normális kategória. 3 gyermekem van, szoptattam őket rendesen, sosem kellett pótolni szerencsére. 1 éves koruk után kezdtem el az elválasztás, az egyik 2 hónap alatt leszokott, a másiknak fél év kellett. Én sem vagyok híve a 3-4 évig tartró szoptatásnak, de kérdező nyugodj meg, teljesen normális kategóriába tartozol. Ne foglalkozz a rosszindulatú beszólásokkal. Ahány orvos, annyi féleképpen vélekedik erről a témáról, úgy mint megannyi másról is. Ők is csak ugyanolyan emberek mint mi.
Azt sem tudjatok, mit irtok:)
Mintha kb. az atomfizikarol irnatok, annyira nem ertetek ehhez sem. De valamit csak kell irni, lehetoleg minel sertobbet, primitivebbet.👏
A lányom 15 hónapos és alvás előtt még szopik
Nem szeretném óvodás koráig szoptatni, de lassan megy a leválasztás, még igényli a bújást és a szopizást. Nem lehet őket egyik napról a másikra eltiltani a szopástól, ha eljön az ideje, befejezik maguktól. Nekem a nőgyógyászom és a gyerekorvosunk is örült, hogy még kap anyatejet, mert tény, higy 1 éves kor után már nem olyan tápláló, mint egy kicsi babánál, de tartalmaz egy csomó ellenanyagot, ami véd a betegségek ellen. A lányom még nem volt beteg, egyetlen szem gyógyszert sem kapott. Egyáltalán nem tartom normálisnak, hogy bárki bohóckodásnak nevezze a szoptatást. Addig szoptass, amíg mindkettőtöknek jólesik!
Az orvosnak semmi köze hozzá, és bunkó stílusban adta elő. 13 hónapos korban szerintem még sokan szoptatnak, nem hiszem, hogy kirívó eset lennél, de persze a hozzátáplálást, szilárd ételt is ugyanúgy adni kell mellette.
Off. Azért lassan valóban gondolj bele, a babád is ugyanúgy igényli e a dolgot, mint te. Egy anyának szerintem nehezebb lelkileg leválni. Egy idő után valóban kötődésről, szoros kapcsolatról fog szólni, amit meg lehet oldani másképp is. Persze nem egyik napról a másikra kell abba hagyni, szerintem fokozatosan másfél-2 éves koráig "illik" abbahagyni a szopit.
Nem az én mániám, részemről semmi gond nem lesz ha már nem fog cicizni, még max 3 hónapig tart úgyis, akkor műtenek engem, távol leszek úgyhogy nem lesz választása.
A nagyobbnál sem dőlt össze a világom hogy egyik napról a másikra nem kért többet.
Nálunk a gyerekorvos is kérdezte hogy nem lehet-e elhalasztani a műtétet kicsit hogy legalább 1,5 éves koráig kapjon anyatejet
Nem normális,és le vagyok döbbenve a válaszokon...
Teljesen természetes és semmi bohóckodás nincs abban,hogy 13 hónaposan még anyatejet is kap.
(Én csak 7,ill. 8 hónapig tudtam szoptatni,de tovább szerettem volna.A 2-3 évig tartó szoptatásnak én sem vagyok híve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!