Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy egy szülész-nőgyógyász ezt mondja?

Figyelt kérdés

Új orvosnál voltam, mikor megtudta hogy 13 hónapja szoptatok egyből megkérdezte hogy akarom-e hogy elapasszuk a tejet, miután mondtam hogy nem, tudom, hogy nem lenne tragédia ha már nem kapna több tejet, de nekünk ez így jó, plussz sikerélmény nekem, mivel az első babámat csak 4 hónapig tudtam szoptatni úgy, hogy az elejétől tápszert kapott, többször hangoztatta hogy ennyi idősen a szoptatás "bohóckodás", "semmi értelme", "anya és baba játszanak".

Ettől mi persze nem fogunk változtatni, de azért rosszul esett hogy szerinte ez "bohóckodás", és a mai napig képtelen vagyok felfogni hogy egy szülész-nőgyógyász hogy mondhat ilyet!

Ezen kívül is sok volt a negatívum és az ellentmondás a szavaiban, többet hozzá biztos nem megyek, csak félek nehogy megint befussak egy ilyenbe..

Volt már dolgotok ilyen orvossal? Mennyire általános ez a hozzáállás náluk?

2017. ápr. 4. 20:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
52%
A WHO sok hülyeséget mond. Egy kisgyerek nem a szoptatás miatt kötődik az anyukájához. Sőt, az ilyen kötődés miatt nem akar levélni az anyjáról, az anya sem róla, és a gyerek nem tud szocializálódni. Az orvosnak van igaza.
2017. ápr. 4. 21:07
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

Szomoru, ha egy anya a kotodes miatt szoptat gyereket. A babat szoptasd, a gyereket etesd!

Szeretni es kotodni nem mellel kell. Aki azt hiszi igen, az mit fog csinalni kesobb? Ha valoban tul nagy lesz a gyerek a "gyere szadba dugom a ciciket!" tipusu szeretetkifejezeshez, onnantol hogy fogja szeretni ha eddig ez volt a modszer?

Jaa, ugy mint masok:szavakkal, simivel, kozos meselessel, puszival. Ez miert nem megy hamarabb?

Vulgaris leszek, de nem csoccsel kell egy gyereket szeretni. A baba etetesere valo es a szexualis elet kelleke :) A gyerekneveles nem feladata.

2017. ápr. 4. 21:28
 13/34 anonim ***** válasza:
67%
Ne haragudjatok, de teljesen le vagyok döbbenve a válaszokon... Nem vagyok a híve annak, hogy egy 3-4 éves gyerek szopjon még, de egy 13 hónapos miért is ne? Tudom, semmi közöm hozzá, de szoptattatok ti egyáltalán? Csak mert az ismeretségi körömben akinek sikerült, az mind tovább húzta egy évnél. Teljesen normális nőkkel vagyok körülvéve, akiknek a túlnyomó többsége 1-1,5 évig szoptatott. 13 hónapban a világon semmi kirívó nincs.
2017. ápr. 4. 21:29
 14/34 anonim ***** válasza:
61%

12.-nek gáz vagy.

13.-nak minden szavaddal egyetértek, a 13 hónap még teljesen normális kategória. 3 gyermekem van, szoptattam őket rendesen, sosem kellett pótolni szerencsére. 1 éves koruk után kezdtem el az elválasztás, az egyik 2 hónap alatt leszokott, a másiknak fél év kellett. Én sem vagyok híve a 3-4 évig tartró szoptatásnak, de kérdező nyugodj meg, teljesen normális kategóriába tartozol. Ne foglalkozz a rosszindulatú beszólásokkal. Ahány orvos, annyi féleképpen vélekedik erről a témáról, úgy mint megannyi másról is. Ők is csak ugyanolyan emberek mint mi.

2017. ápr. 4. 21:36
 15/34 anonim ***** válasza:
42%

Azt sem tudjatok, mit irtok:)

Mintha kb. az atomfizikarol irnatok, annyira nem ertetek ehhez sem. De valamit csak kell irni, lehetoleg minel sertobbet, primitivebbet.👏

2017. ápr. 4. 21:41
 16/34 anonim ***** válasza:
59%

A lányom 15 hónapos és alvás előtt még szopik

Nem szeretném óvodás koráig szoptatni, de lassan megy a leválasztás, még igényli a bújást és a szopizást. Nem lehet őket egyik napról a másikra eltiltani a szopástól, ha eljön az ideje, befejezik maguktól. Nekem a nőgyógyászom és a gyerekorvosunk is örült, hogy még kap anyatejet, mert tény, higy 1 éves kor után már nem olyan tápláló, mint egy kicsi babánál, de tartalmaz egy csomó ellenanyagot, ami véd a betegségek ellen. A lányom még nem volt beteg, egyetlen szem gyógyszert sem kapott. Egyáltalán nem tartom normálisnak, hogy bárki bohóckodásnak nevezze a szoptatást. Addig szoptass, amíg mindkettőtöknek jólesik!

2017. ápr. 4. 21:50
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

Az orvosnak semmi köze hozzá, és bunkó stílusban adta elő. 13 hónapos korban szerintem még sokan szoptatnak, nem hiszem, hogy kirívó eset lennél, de persze a hozzátáplálást, szilárd ételt is ugyanúgy adni kell mellette.

Off. Azért lassan valóban gondolj bele, a babád is ugyanúgy igényli e a dolgot, mint te. Egy anyának szerintem nehezebb lelkileg leválni. Egy idő után valóban kötődésről, szoros kapcsolatról fog szólni, amit meg lehet oldani másképp is. Persze nem egyik napról a másikra kell abba hagyni, szerintem fokozatosan másfél-2 éves koráig "illik" abbahagyni a szopit.

2017. ápr. 4. 22:51
 18/34 anonim ***** válasza:
29%
A dokinak igaza van. Ez már csak az anyuka mániája. Nem tudod elengedni.
2017. ápr. 4. 23:09
 19/34 A kérdező kommentje:

Nem az én mániám, részemről semmi gond nem lesz ha már nem fog cicizni, még max 3 hónapig tart úgyis, akkor műtenek engem, távol leszek úgyhogy nem lesz választása.

A nagyobbnál sem dőlt össze a világom hogy egyik napról a másikra nem kért többet.

Nálunk a gyerekorvos is kérdezte hogy nem lehet-e elhalasztani a műtétet kicsit hogy legalább 1,5 éves koráig kapjon anyatejet

2017. ápr. 4. 23:44
 20/34 anonim ***** válasza:
61%

Nem normális,és le vagyok döbbenve a válaszokon...

Teljesen természetes és semmi bohóckodás nincs abban,hogy 13 hónaposan még anyatejet is kap.

(Én csak 7,ill. 8 hónapig tudtam szoptatni,de tovább szerettem volna.A 2-3 évig tartó szoptatásnak én sem vagyok híve.)

2017. ápr. 5. 05:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!