Mi a velemenyetek a szoptatasrol ill tapszerrol? Bovebben lent!
Szerintetek mi a jobb ha nincs lehetoseged valasztani h szoptasd a picid vagy sem vagy az ha megkerdezik a terhesgondozason,hogy szeretned szoptatni vagy sem?Velemenyetekre vagyok kivancsi,mert en kulfoldon elek es itt nem szokas szoptatni es megkerdezik h szeretned vagy sem!Rajtam is meglepodtek mikor azt mondtam h szeretnem!
2hos kisfiu anyukaja
Nem igazán értem a kérdésedet.
Mi az, hogy megkérdezik, hogy szeretnéd-e szoptatni, vagy sem... 2 hónaposan? Ha Te szeretnéd szoptatni, és van is tejed, ami a babádnak elég, jól fejlődik tőle, nagy ívben sz*rnék én rá, hogy hol mi a szokás. Az anyatejnél nincs tökéletesebb táplálék egy csecsemőnek, és nagyon jó immun erősítő is, ezt ne felejtsd el. 6 hónapos koráig elég neki csak az anyatej. Ja, és nem utolsósorban jóval egyszerűbb megetetni egy szoptatott babát, mint egy tápszereset.
Én örültem volna neki, ha a kisfiam szopik. Ha elindultunk pl anyukámék, akkor egy nagy pakkot kellett vinni, hogy a tápszert el tudjam ott is készíteni, ráadásul éjszaka a cici kéznél van, nem ordít a baba amíg elkészül a tápszer.
Egyszerűen nem értem az olyan anyukákat, akik önként mondanak le a szoptatásról.
Elég szomorú, hogy ezt megkérdezik, támogatniuk kellen a szoptatást, hiszen a gyerekek manapság nem sok egészségeset kapnak, sajnos.
De az anyatej még az és ezt a lehetőséget is elvszik a babától.
Fe sem merült bennem, hogy nem szzoptassak, sajnálom aki nem tud, de nem értem meg azt aki, nem akar.
Ott a fejekben van a baj.
Azert azt ne felejtsuk el,hogy ez nem feltetlenul kenyelmi szempont miatt alakult igy, hanem azert, mert nem mindenhol olyan a szocrendszer felepitese,mint nalunk.
Az elso gyermekemet kulfoldon szultem. Tudni kell, hogy a szulesi szabi megkezdesetol csupan az elso hat hetben van az itteni fizetes-gyed aranyt megkozelito juttatas (es nem szulestol szamitva a hat het, hanem szulesi szabitol, tehat ha jot akar az ember, akkor 38. hetig illik dolgozni,a veszelyeztetett terhesseg,illetve tappenzre vonulas konkretan nem letezik, nincs haziorvos, aki bevallalna a hosszu tavu tappenzre vetelt). A hat het lejarta utan annyi penz jar,mint kb az itthoni gyes es az is csupan nehany honapig,nem evekig.
Magyarul: ahol a ferj atlagosan keres es nem kimagasloan,valamint nem akarnak evekre a beka feneke ala kerulni anyagilag, ott sajnos mar a terhesseg 3-4. honapjaban be kell iratni elore a babat bolcsibe es szules utan 4-6 hettel visszamenni dolgozni.
Eppen ez az a nehezseg, ami miatt generaciok ota csokkent a szoptatas merteke, merthogy sokan el sem kezdik, mert ugy gondoljak, hogy nincs ertelme,hiszen par heten belul akkor az elapasztassal, levalasztassal kell szenvedni. Mert ugyan a munkaltato koteles lenne megoldani azt, hogy a fiatal anyuka a munkahelyen kulon szunetet kapjon a fejes idejere, valamint a lefejt tejet raktarozhassa normal korulmenyek kozott, hogy a babanak hazavigye,de ez megsincs megoldva a legtobb munkahelyen.
En spec nem igy csinaltam,mi vallaltuk a nyomort, hogy otthon maradhassak a babaval (igaz, hogy igy is tapszer lett a vege sajnos).
Azert irtam le a sztorit,hogy lassatok, nem mindenki gonosz, rossz anya,aki azokban az orszagokban el,csupan ehhez alkalmazkodtak, mert erre volt szukseg.
Én tápszerezem. Tőlem itthon is megkérdezte a védőnőm.
Nem volt ezzel semmi gond. Most már 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!