Mi a véleményetek az éjszakai szoptatásról való leszoktatásról?
ennyi idősen már nem éhes éjjel egy baba, hacsak nem kevés a tej.
egyetértek az orvosoddal. most kell elkezdeni, különben még 1 évesen is fogja éjjel követelni a szoptatást.
Ezt te düntöd el....
A lányomat 14 hónaposan 3 nap alatt leszoktattam az éjjeli szopiról.Majd egy hét múlva elmaradt az esti alváselötti is.....
A fiam 6 hós még 1x 2x ébred,és kap cicit.10 hós koráig biztosan meg is kapja ha kéri...Pláne,hogy jönnek a fogai.Megnyugtatja öt.
Az én kisfiam 3 hónapos és csak anyatejet kap, este 9 körül eszik, aztán legközelebb 5 körül, de már előfordult az is, hogy este 8-tól reggel 6-ig kibírta. Napközben egyébként 3 óránként etetem.
Azt, hogy a baba éjjel is felkel/felsír az éhség mellett sok minden más is okozhatja: zaj, rosszat álmodik, front, nyugtalankodik a foga, stb. Az én kisfiam is felsír néha, de ha látom rajta, hogy ő még igazából nem akar magához térni az alvásból csak valami kicsit megzavarta, akkor inkább visszaaltatom, mert úgysem fog rendesen enni.
Persze egy 7 hónaposnál már a megszokás is nagy úr, lehet, hogy nem lesz vele egyszerű elfogadtatni, hogy éjszaka nincs nasi... De hosszú távon ő is jobban jár, ha megtanulja szépen, hogy az éjszaka alvásra való és nem evésre
5,5 hós a fiam, és éjjel megébred. Ilyenkor nem használ a cumi, csak tovább forgatja a fejét jobbra-bala kétségbeesetten. Láthatóan éhes.
És ha éhes, akkor megetetem, nem érdekel, hogy mit mond a gyerekorvos. Nincs olyan, hogy ennyi meg ennyi idős korára át kell aludnia az éjszakát. ha élhes vagyok, én se tudok aludni, de én legalább fel tudok kelni az ágyból, hogy egyek valamit.
Csak azt az egyet tudnám megérteni, mi a fenének írt fel neked tejpépet, ha egyszer van tejed???
Nekünk is ezt tanácsolták. Nem jött be. Visított szegény. Aztán 15 hósan magától elhagyta az éjszakai szopit. (volt elég tej pedig)
Sok sikert! Max. marad minden a régiben.
Normális?Nem normális?
Ha igényli,miért ne?
A gyerekek nem mindig olvassák el a tankönyvet!
Az én fiam 15-hós koráig 5-6x éredt egy éjszaka,és csak a cicin aludt vissa.Már túl vagyunk rajta,csak reggel ébred elöször.Nekem is nagyon fársztó volt,de nem volt szívem töle megvonni a cicit.Magától elhagyta,és kész.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!