7 hetes a kis fiam és a múlt héten 300g hízott és most 1 hét alatt semmit nem hízott, ez baj?
Az első válaszoló vagyok. Teljesen normális hogy a cicid megpuhult és már nem olyan kemény mint szülés után. A cicik is idővel megszokják a feladatukat, a tejcsatornák "bejáródnak" a szervezet teljesen alkalmazkodik a baba igényeihez. Nem cél a fagyasztót dugig tömni anyatejjel, hanem hogy a kicsi mindig mellre kerülhessen és frissen kaphassa a tejcsit függetlenül attól hogy az előző etetés fél órája vagy két órája történt. Minél puhább a mell, annál könyebb a tejleadás, annál kalóriadúsabb tej termelődik. Én úgy szoktam hogy ha a kisfiam szopi után fél órával visszakéreckedik akkor ugyanarra a cicire teszem vissza amelyikből evett mert ilyenkor mácsak azért szopizik mert örömét leli benne, vagy mert így szundít el.
Ha egy babának kevés az anyatej azt onnan lehet tudni, hogy szinte üresek a pelusok mert alig pisil, sokat nyüszög, elégedetlen, éjjel sem alszik, a szopi sem nyugtatja meg. Önmagában a mérleg nem elég megtudni hogy egy baba eleget eszik-e. A szopikat sem érdemes mérni, mert felesleges stresszt okoz. Egyszerűen csak figyelni kell a kicsit, szopiztatni ahányszor csak igényli, egy 7 hetes baba 10-12x is szopizhat 24 óra alatt. Persze van aki ennél kevesebbszer is beéri és vannak babák akik többször esznek. Attól sem kell megilyedni ha egy cici nem elég és kéri a baba a másikat, bártan kínáld csak oda egy-két nap és tapasztalod hogy több lesz a tejed, nem érdemes spórolni. Főképp mikor növekedési ugrásuk van gyakrabban szopiznak, a mell pedig azonnal reagál a többletigényre. Ha nem adsz cumit, cumisüveget a babád nagyon szeret majd szopizni ezáltal biztosan lesz mindig elegendő tejed.
Nagyon boldog babázást és sokáig tartó boldog szopit kívánok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!