Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akkor most kinek higgyek?

Akkor most kinek higgyek?

Figyelt kérdés
14 hetes a kisfiam, csak szopizik, szerencsére van elég tejci. Kérdeztem már sok anyukától, hogy mikor lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mindenki mást mond. Van aki azt tanácsolta, hogy a 2, 3 vagy 4 hónapot, de a védőnőm szerint ha van elég tej számára a fél éves kort várjam meg. Én már nem tudom kinek higgyek, mikor lenne ideális elkezdeni a hozzátáplálást!
2010. máj. 2. 18:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Nekem higgyél...:-) ha van elég tejed 4 hónapos koráig csak anyatej,és utána kezdheted KÓSTOLTATNI, hozzátáplálás még odébb lesz,de erőltetni nem szabad,látni fogod készen áll e rá,meg tudja e emészteni,stb.
2010. máj. 2. 18:58
 2/17 anonim ***** válasza:
23%

Teljesen egyetertek az elottem szoloval!

2 gyerekem van es mind a kettot egy evig szoptattam (is) .

4 honapos korukig nem adtam mast mint anyatejet. Aztan johet a lassu hozzaszoktatas! Majdnem fel eves lesz igy a gyerek , mire eljutsz odaig hogy ki lehet valtani az egyik szopit valamilyen pepes etelre.

2010. máj. 2. 19:03
 3/17 anonim ***** válasza:
71%
6 hónap! Örülj neki, hogy van bőven tej!
2010. máj. 2. 19:03
 4/17 anonim ***** válasza:

Három és fél hónaposan már ellehet kezdeni,csak ma ez már nem divat. Ami fontos: legalább 6 hósan elkell kezdeni a hozzátáplálást ( persze ha van elég tejed),mert 6 hó után az egészséges fejlődéshez már nem elég,ha CSAK anyatejet kap a baba.

Én mindhárom gyerekemet 3,5 hóig csak szoptattam,és akkor kezdtem meg a hozzátáplálást.

2010. máj. 2. 19:05
 5/17 anonim ***** válasza:
Én is négy hónaposan kezdtem kóstoltatni mást is. Ha úgy látod, hogy elég neki a tej, és így elégedett, nem kell erőltetni, de legkésőbbb 6 hónaposan meg kell kezdeni az idegen ízek megismertetését, mert utána (állítólag) nehezebb. Szóval ráérsz még! :-)
2010. máj. 2. 19:07
 6/17 anonim ***** válasza:
68%
ha van tejed és az elég neki, akkor kizárólag anyatej!
2010. máj. 2. 19:46
 7/17 anonim ***** válasza:
68%
bocs az elobb lemaradt a 6 hónapig
2010. máj. 2. 19:46
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor szerintem még várok, minimum addig még a 4 hónapos kort be nem tölti.
2010. máj. 2. 20:06
 9/17 anonim ***** válasza:

a legújabb kutatások szerint hat hónap. Mondjuk mi 5 hónapoan már adtunk tejpépet mert nem volt elég a tej.

De gyümölccsel egyébbel kivártam a hat hónapot. Nem láttam értelmét, hogy előbb adjak, mert úgy gondoltam az esélyét sem adom meg, hogy esetleg azoknk a túdosoknak van igaza akik a hat hónapot mondják.

De azt mondta csecsemőorvos barátnőm (aki egyébként szintén kivárta a hat hónapot), hogy kétszer se mondja tíz év múlva majd azt mondják mekkora bajt csináltunk azzal hogy kivártuk. Mert az orvostudomány márcsak ilyen. Egyébként mikor kezdte az egyetemet 4 hónap volt, mire szakorvos lett hat hónap.

2010. máj. 2. 23:54
 10/17 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm kedves utolsó! Elgondolkodtató amit írtál...
2010. máj. 3. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!