Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Betadine oldat használható...

Betadine oldat használható száj öblögetésre szoptatás alatt?

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 04:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
en koromagygyulladasra hasznalom 2hete,kb 10szer kentem be vele ezido alatt anagy labujjam....ezek szerint azt se szabad? szoptatok
2016. nov. 26. 17:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Az kicsi felület, szerintem.

Nagy felületen tud komolyabb mértékben felszívódni.

Közvetlenül szájban meg különösen jól fel tud szívódni a nyálkahártya finom erezettségén keresztül. Ezért én tartanék a száj vele való érintkezésétől. Viszont amikor létfontosságú, pl valaki komoly sérülést szenved és gyorsan kell fertőtleníteni mert komoly a fertőződés veszélye, akkor egyértelműen használni kell. Műtéteknél, ahol a vágás előtt letörlik a bőr felületét, ott megint nagyobb a haszna mint a kockázata. Viszont babánál meggondolandó a nyálkahártyán való használata. A körömágy szerintem még bele fér.

Egyébként volt már nekem is (igaz a kezemen), kisebb körömágy gyulladás és teafaolajjal (csak külsőleg) egy-két kezeléssel megszüntettem. Sőt ami még segíthet ilyenben, az az ezüst kolloid oldatos kezelés. Az ezüst ionok csíra ölő hatásúak. Bekenjük, kicsit bedörzsöljük és hagyni kell megszáradni. Azt még száj öblögetésre is lehet használni. Sőt van aki iszik is belőle, de azt azért kerülném egyébként is, főleg az itt leírt esetekben.

[link]

[link]

2016. nov. 27. 03:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Pontosítok: Viszont terhesség vagy baba szoptatás időszakában meggondolandó az anya nyálkahártyáján való használata is, ha nagyon akarunk vigyázni, az anyatejen keresztül a kicsit érő hatására. Jobb komolyan venni az ilyesmit.

Viszont a környezet szennyeződésitől már nem kell annyira félteni a növekvő babát, mert a természetes környezet csak növeli az ellenálló képességét, javítja és edzi az immunrendszerét. Erre gondolok:

https://www.youtube.com/watch?v=v9kz6N0lwaM&t=3s

2016. nov. 27. 03:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy a teafa olajat se ajánlják várandósoknak és gyerekeknek külsőleg sem.
2016. nov. 27. 03:37
 15/17 anonim ***** válasza:
aloe veraval probalkozom meg perakotessel.
2016. nov. 27. 07:42
 16/17 anonim válasza:
A Betadine alkalmazható szájnyálkahártyán afta és szájpenész esetén gyerekeknél is. Természetesen a jódra érzékenyeknél kerülendő. Én részemről aftára a propoliszt javasolnám szintén kizáró ok lehet az allergiás reakció. A Corsodil inkább ínysorvadás, ínygyulladás kezelésében alkalmazandó, de a fogakat elszínezheti, így erre nem árt figyelni.
2016. nov. 28. 08:50
 17/17 anonim ***** válasza:
igen, mindig a kockázat és előny mérlegelendő amit különböző dolgok határozhatnak meg.
2016. nov. 29. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!