Csak én vagyok így ezzel vagy tényleg igazam van?
Nem vita!!
De szerintem túl van lihegve ez a szoptatás téma.
1 gyermekes anya, és 28 hetes kismama.
"egy szoptatni nem képes/tudó/akaró nő egyszerűen semmibe vész."
Az én szememben két külön kategória a szoptatni nem képes/nem tudó és a szoptatni nem akaró nő.
Ha valaki nem tud/nem képes szoptatni, az esetek nagy százalékában az is a saját tájékozatlanságának a műve. Pl nem tudja, hogy a fáradtság, a stressz, az idegesség elapasztja a tejet, míg a gyakori mellretétel és a fejés szaporítja. Szerencsére azonban van tápszer, ami majdnem képes pótolni az anyatejet, és ha valakinek minden igyekezete ellenére sincs teje vagy nincs elég teje, az ne éljen bűntudatban, ettől még nem lesz rossz anya!
De aki meg se próbálja...:-( Ha valaki egyenesen NEM AKAR szoptatni, az mintha nem csak a gyermekét árulná el, hanem a női mivoltát is megtagadná valami másért (munkáért, iskoláért, szép cicikért, több szabadidőért, több éjszakai alvásért, nagyobb kényelemért). A szememben prostituálja magát.
Aki nem kényelemből, hanem kényszerből tápszeres anyuka, az ne vegye magára!
utolsó vagyok
Egyébként én szoptatás párti vagyok (ezért is küzdöttem a tejért) de pl nemrég olvastam egy cikket, hogy állítólag az anytejjel még méreganyagokat is átadunk a babának, olyanokat is amivel nem is kerültünk közvetlen kapcsolatba, mert leesik az esővel, rá a zöldségre, azt meg megesszük, és átmegy a babába az anyatejjel. És ez a cikk azt írta, hogy igazán a méhen belüli élet a döntő, ott eldől minden, és ehhez képest az hogy valaki szoptat vagy tápszerez, lényegtelen. Meg a barátnőm mindkét babáját azonos ideig szoptatta, ehhez képest az egyik igazi kis makkegészséges vasgyúró, a másik vézna és állandóan beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!