Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én vagyok így ezzel vagy...

Csak én vagyok így ezzel vagy tényleg igazam van?

Figyelt kérdés

Nem vita!!

De szerintem túl van lihegve ez a szoptatás téma.

1 gyermekes anya, és 28 hetes kismama.

2010. ápr. 29. 19:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
44%
Mi a kérdésre a magyarázat?
2010. ápr. 29. 19:33
 2/18 anonim ***** válasza:
60%
Mindegyik túl van lihegve.
2010. ápr. 29. 19:34
 3/18 A kérdező kommentje:
manapság mindenhonnan ez folyik, és egy szoptatni nem képes/tudó/akaró nő egyszerűen semmibe vész. Emlékszem 18 éve nem volt ekkora feneke a témának.
2010. ápr. 29. 19:35
 4/18 anonim ***** válasza:
68%
abszolút egyet értek. az én cicijeim sem a szoptatásra lettek kitalálva. nagyok és nehezek, tej meg alig akad. ráadásul olyan lapos mellbimbóm van, hogy csak bimbóvédővel tudok szoptatni. ennek ellenére az első 1éves koráig kapott anyatejet. most napi 5l folyadék, 2óránkénti fejés mellett sincs több napi 400ml-nél. 4hóa akislányom és természetesen kap tápszert is. ami tökéletesen elég a tökéletes fejlődéséhez. lassan belefáradok és az éjszakai fejést feladom. jön a hozzátáplálás és kész. amig van addig úgyis neki adom. abszolút nem irigylem viszont azokat sem akinek 4óránként 1 ciciből jön 200ml...
2010. ápr. 29. 19:35
 5/18 anonim ***** válasza:
45%
Erre a kérdésre most azt a választ várod, hogy igazad van? Vagy miért van utána a nem vita?
2010. ápr. 29. 19:42
 6/18 A kérdező kommentje:
Csak véleményt várok, és nem akarok vitát kialakítani.
2010. ápr. 29. 19:49
 7/18 anonim ***** válasza:
72%
Igazad van, túl van lihegve. Köszönhetően ennek a kérdésnek is.
2010. ápr. 29. 20:08
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

A nők 94%-a alkalmas szoptatni, a maradék 6% fejlődési rendellenesség (vagy más -emlő- betegség) miatt nem tud szoptatni.

Akarat és életmód kérdése. Strasszmentesség, helyes táplálkozás, folyadékfogyasztás, és megfelelő technika (póz, mellre helyezés, bimbóvédő) segítségével 10-ből 9-en legalább képesek lennének a szoptatásra. A csecsemős nővérkék nagyon sokat tudnak segíteni, illetve a laktációs szakember is.

Sajnos sokan vannak akik úgy gondolják nem szeretnének szoptatni (mert lógni fog a mellük, nem tudják másra hagyni a babát, és kényelmesebbnek tartják a tápozást).

Tudom ezért a tényért majd sokan szidnak, de ezeket nem én találtam ki, és nem is egy "semmitlátott szakember".

A legjobba a babának az anyatej! (összetétele, hőmérséklete, állaga, mennyisége) Csodálatos érzés!

2010. ápr. 29. 20:32
 9/18 anonim ***** válasza:
47%

Én vagyok a 20.32-es.

A szoptatás, ösztön és "reflex".

Az anyasághoz hozzátartozik.

Nem szabadna, hogy az kérdés legyen hogy akar-e szoptatni?

A tejtermelődés az autómatikusan beindul (ez a természet rendje), ritkán van szükség segítségre (pl masszírozásra).

2010. ápr. 29. 20:40
 10/18 anonim ***** válasza:
55%
nem VITA!de megis lenezik azt aki nem tudott szoptatni,hogy TAPOS a babaja.en csak arra az egyre lennek kivancsi,hogy ha az aki ugy el van az ANYATEJJEL valami okbol kifolyolag nem tudna szoptatni akkor mit adna a babanak,csaknem TAPOT????
2010. ápr. 29. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!