Csak én vagyok így ezzel vagy tényleg igazam van?
Nem vita!!
De szerintem túl van lihegve ez a szoptatás téma.
1 gyermekes anya, és 28 hetes kismama.
A nők 94%-a alkalmas szoptatni, a maradék 6% fejlődési rendellenesség (vagy más -emlő- betegség) miatt nem tud szoptatni.
Akarat és életmód kérdése. Strasszmentesség, helyes táplálkozás, folyadékfogyasztás, és megfelelő technika (póz, mellre helyezés, bimbóvédő) segítségével 10-ből 9-en legalább képesek lennének a szoptatásra. A csecsemős nővérkék nagyon sokat tudnak segíteni, illetve a laktációs szakember is.
Sajnos sokan vannak akik úgy gondolják nem szeretnének szoptatni (mert lógni fog a mellük, nem tudják másra hagyni a babát, és kényelmesebbnek tartják a tápozást).
Tudom ezért a tényért majd sokan szidnak, de ezeket nem én találtam ki, és nem is egy "semmitlátott szakember".
A legjobba a babának az anyatej! (összetétele, hőmérséklete, állaga, mennyisége) Csodálatos érzés!
Én vagyok a 20.32-es.
A szoptatás, ösztön és "reflex".
Az anyasághoz hozzátartozik.
Nem szabadna, hogy az kérdés legyen hogy akar-e szoptatni?
A tejtermelődés az autómatikusan beindul (ez a természet rendje), ritkán van szükség segítségre (pl masszírozásra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!