Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tapszerre atszoktatni egy...

Tapszerre atszoktatni egy 10hos babat?

Figyelt kérdés
10hos a babam este meg szoptatom viszont sajnos ugy alakult hogy este is tapszert kellene kapnia. De este se tapszer a cumit elfogadja elalszik,viszont ha este felkel akkor se cumi se tapszer:( hogyan csinaljam?
2016. nov. 8. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
Este adj neki rendes vacsit, ne tápszert.
2016. nov. 8. 08:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Hozzad koti az anyatejet. Probalja a tapszert apuka nala.
2016. nov. 8. 08:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, sok sikert!

De attól függ, hogy elfogad-e akàrmilyen folyadékot. Az én fiam csak vizet, így esélytelen hogy a tàpszert igya, még a lefejt tejet sem. Viszont 11hónaposan abbahagyta a szopizást, csak vizet adok éjszaka. Este meg rendes vacsit. De szopi mellett is kapott rendes vacsit.

2016. nov. 8. 09:40
 4/4 anonim ***** válasza:
24%

Én is ilyen korban választottam el a babámat, gyógyszerszedés miatt és Ő akkor még naponta háromszor szopott, de éjszaka már nem ébredt szopi miatt.

Nem tudom... nálunk teljesen zökkenőmentesen ment a dolog, kapott üvegben tápszert és elégedetten megette, itta. Inkább engem érintett meg jobban lelkileg, hogy nincs tovább cici.

Én azt próbálnám, hogy este alaposan bevacsiztatom és fürdés után közvetlen alvás előtt adnám a kezébe a tápit, úgy 200 mlt kb. Ha azt megissza egy jó vacsi után, akkor garantáltan nem fog éjjel ébredni. Ha más miatt kel, mondjuk, mert megszokta, akkor odamennék, megsimizném, vízzel kínálnám és kimennék. Akkor is, ha sír. Következő éjjel esetleg még sírna, aztán nem. Aludna mint a bunda éjjel. Ezt a módszert, mikor leírom, mindig lepontoznak, de lehet választani, hogy alvás éjjel vagy mondjuk 3-4-5 éves korig is ébred a gyerek éjjel, mert azt szokja meg, hogy lehet.

Azt is mindig elmondom ilyenkor, hogy az anyukának kell tisztában lenni azzal, hogy az éjszaka alvásra való, mind a gyereknek, mind a szülőknek. A gyerek idegrendszerének is mind jobb a pihentető, hosszú éjszakai alvás és a gyomrának is, ha nem eszik éjjel. Ha ezt a szülő nem fogadja el, azzal nem lehet mit kezdeni, akkor kel éjjel a gyerekhez évekig és a gyerek irányít nem pedig a szülő.

2016. nov. 8. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!