Ha nem veszek mellszívót a szülés előtt, akkor is be fog tudni indulni a tejtermelés?
Semmit, elsővel én sem vittem.
Most fogok, de csak azért, mert ha beindul, akkor tudok fejni, és remélhetőleg oda is adják majd a kicsimnek.
Szép is lenne, ha csak mellszívóval indulna be a folyamat.:)
Saját tapasztalatomat osztom meg veled. Nekem nem volt mellszívóm, de 1 hétig feküdtem bent (császáros voltam, besárgult a kisfiunk), és hozattam be a kórházba. Na, de nem ezért.
Ugyanis 2 nappal szülés után arra keltem fel éjjel, hogy konkrétan nagyon bedurrantak a melleim és jön belőle a tej. Mellszívó nélkül természetesen.
Első gyerek, fogalmam sem volt, hogy mi hogy működik. Mentem a csecsemős nővérekhez, akik közölték, hogy fel kell lazítani és rá lehet tenni a babát és láss csodát, a kisfiam szopizott. Viszont a mellszívó pont azért kellett, mivel jóval több tejem volt, mint amit a kisfiam elfogyasztott és mire szopizás idő lett, addigra nagyon be is durrantak. Vagyis én szoptatás előtt és után is lefejtem. És ez így ment itthon is. A felesleget lefagyasztottam, így akkor is tudott még anyatejet kapni a fiam, amikor már nem volt tejem.
Szóval hasznos dolog is lehet a mellszívó, de a tejtermelés magától fog megindulna, nem a mellszívó hatására.:)
De jót nevettem! A nők évezredek óta mellszívóval indítják be a tejüket, mert ugye anélkül lehetetlen! :D
Viccet félretéve nekem sem volt elsőnél, de itthon már vettünk mert a maradék tejet mindig fejtem. Másodiknál a kórházba nem vittem magammal, de bántam is mert nagyon bedurrantak, fájtak a melleim és a kicsi még nem tudott annyit kiszívni hogy érdemben könnyítsen rajtam. Behozatni már nem tudtam mert éjszaka durrantak be és másnap délután mentünk haza, hamarabb nem tudott senki bejönni.
Nem használtam mellszívót (nem is volt), így is mindhárom gyerekemet egy-másfél-21 hónapos koráig szoptattam.
Mindegyiknél adtam el anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!