Hogyan tudom beindítani minél előbb a tejtermelést? Milyen tejserkentő praktikákat tudtok? Vannak olyanok, amelyeket már szülés előtt lehet alkalmazni?
Komplikált eset vagyok,császározni fognak és a kisfiam a koraszülött osztályra kerül.
A lefejt tejcsit bevihetem, gyomorszondán keresztül fogják táplálni(addig cukros Víz).
Ha beindult a tejem,nap 4x szoptathatom,éjszaka cumiztatják a lefejt tejjel.
Ha elérte a 2500 grammot,hazamehetünk.
Mit tehetek, hogy a császár után hamar beinduljon a tejem?
Avent gépi mellszívót veszek,illetve laktohetb teát is beszereztem.
Hogyan kell fejni? Van esetleg módszer,ami segít? Pl :maszírozás?
Napi hányszor fejjek? Éjszaka is?
Várom a válaszokat! Egy aggódó és első babás 37 hkm
Hogyhogy 37 hetesen nem lesz még 2500 gr? Honnan tudod ennyire biztosan, mi fog történni?
Előtte amúgy semmit nem tehetsz, lévén, hogy a tejtermelést a méhlepény leválása/leválasztása indítja be. Semmilyen mellszívó nem szív olyan intenzitással mint egy baba. Szóval a legjobb, amit tehetsz, hogy harcolsz érte, hogy mielőbb mellre tehesd. Bár biztos van orvosi indok, hogy miért viszik a 37 hétre született babát koraszülött osztályra, mindenesetre érdekes.
Van az úgynevezett szaporító fejés. Ez azt jelenti hogy 7-5-3-1 percig fejed a melledet egymás után. bal 7 perc, majd a jobb 7 perc majd a bal 5 perc majd a jobb 5 perc.
Napi kétszer elég a szaporító fejést, mert különben csak fejésből áll a napod. A többi alkalommal 5-10 perc/mell 3 óránként minimum fejjél éjszaka is.
Szedhetsz még görögszéna magot. Arra is segít.
Meg lehet kapni a karamalaz maláta italt (én nem ittam) de sok mondták hogy az segített.
Ha megszültél napi 4-5 liter folyadék, mert ha nem iszol eleget nem lesz miből tej. És próbálj meg sokat aludni (ha ár sajnos nem lehet melletted a babád) a pihenés is segít.
Valamint ha már ez a cél hogy minél hamarabb tej, én nem javasolnám az aventet (ha még nem vetted meg). Van a medela nevű, abból van kórházi erősségű, az jobban szív. Lehet kölcsönözni is, és akkor csak a kezdő szettet kell megvenni (tehát azokat a tartozékokat amik a tejjel érintkeznek, magát a szívót meg kölcsönzöd)
4, mert neked sikerült, ezért nem is lehet másként. Bírom az ilyen megmondó embereket.
Onnantól hogy nem szoptathattam, 2 hét alatt elapadt a tejem annak ellenére hogy 3 óránként grincsoltam magam éjjel-nappal, a baban kívül semmi és senki (szop.tanácsadó) se tudta beindítani.
Kerdezo,
Szules elott nehogy probalkozz, mert beindithatja a szulest a mellbimboingerles.
Köszönöm a válaszokat!
Onnan tudom, hogy nem lesz 2500gramm, hogy nagyon lemaradt a fejlődésben,ezért is indítják a szülést. Utolsó méréskor, a 34. Hétben volt 1682 gramm,ma vagyunk 36+2 naposak.Hetente 80 dkg-ot hízik.
Tehát akkorsör,sok sok folyadék,szaporító fejés,gépi mellszívó.
Köszönöm
Fejni, sok folyadék, bőséges evés. Nekem a Nestlé Fitness vált be, sok tejjel, illetve a banán. Más meg másra esküszik, próbálkozz minél többféle étellel!
A fejéshez írta valaki korábban, hogy neki az jött be, hogy mikor már nem jött semmi a mellszívóval, akkor kicsit csavargatta, csipkedte a mellbimbóját, és akkor megint elindult egy idő után a tej belőle. A babák is ingerlik a nyelvükkel, mikor szopnak, ezt kell valahogy utánozni, állítólag hatékony. A meleg vizes zuhany is jó, napi többször is csinálhatod. (A hideg víz viszont apaszt, azt kerüld.)
Én a helyedben fejnék éjszaka is. Egy újszülött 3-4 óránként eszik az elején, ezt próbáld utánozni, amennyire csak tudod.
Sok sikert! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!