Érdemes közvetlenül szülés után, már a kórházban elkezdeni tejserkentő teát inni, vagy kapszulát szedni?
Amiért tejserkentöt érdemes inni, mert sok más tea vagy folyadék a baba gyomrára rossz hatással van.
Èn külföldön szültem, itt a korházaknak minden részelgen van kiskonyhája ahol víz, és mindenféle teák állnak rendelkezésre egész nap. A szülés után mindenképpen tejserkentöt vagy édeskömény teát ajánlottak, nem nagy mennyiségben, de 1-2 pohár naponta. Ennek az az oka is, hogy pl az ivolevek többsége tartalmaz erösen savas gyümölcsöket mint pl narancs vagy citrus félék(föleg multivitaminnal kell vigyázni), és ha jön tej, az átmegy a tejen és az újszülöttnek óriási hasfájást okoz rögtön. ìgy ha valaki édeset akart inni inkább teát ajánlottak.
abban igazuk van az előttem szólóknak, hogy a sok víz kell, viszont az sem jó ha túl sok a tej, főleg a kórházban, amikor nincs arra lehetőség hogy lefejd és egyből mélyhűtőbe tedd.
Szerintem szerezz be egy doboz citromfű teát (nekem az segített a tejserkentésben) és ha később esetleg problémád akadna a szoptatással, akkor a mothermilk kapszulát ajánlom, nem olcsó, de megéri a pénzét - én próbáltam elég sok ilyet, ellentétben azokkal, akik itt csak rávágják hogy semmit se érnek ezek - valóban van, amelyik használ. De a legfontosabb a sok víz, és a fejés tejserkentéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!