Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vékony babák anyukái: nálatok...

Vékony babák anyukái: nálatok hogy alakultak a dolgok?

Figyelt kérdés
Kislányom 3580 g-mal született, de mindig csak a minimumot hozta gyarapodásban, most pedig, hogy elkezdett szélsebesen forogni-kúszni-mászni, szinte teljesen leáll a gyarapodása (7,5 hónapos). Hozzátáplálással sehogy se haladunk, minden nap többször kínálom gyümölccsel, főzelékkel, Sinlaccal, ezek kombinációival, de még összesen egy evőkanálnyi mennyiséget nem evett. Igény szerint szoptatom, sokat teszem mellre, éjjel mellettem van, tej is lenne bőven, de ha nem éhes, nem fogadja el az anyatejet sem. Soha nem sír éhség miatt. Ahogy nyúlik, egyre vékonyabbnak is látszik. Jókedvű, kiegyensúlyozott baba egyébként, de nagyon stresszel a védőnő:(
2016. okt. 27. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Konkrétum?

Centi kg? Mióta stagnál?

2016. okt. 27. 10:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy héttel ezelőtt 70 cm volt és 7640 g, az előző hónap óta ez csak 90 g gyarapodást jelent, bár 2 cm hossznövekedést is.
2016. okt. 27. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sovány :) Az én fiam 71 cm és 7300 gramm, 6 hónaposan. Az utolsó hónapban 300 grammot hízott csak, most szerintem még annyit se fog, fogzik is, nincs nagy étvágya.
2016. okt. 27. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Engem a gyerekorvos szokott stresszelni, pont tegnap történt, amit meg szeretnék osztani veled.

Az 1 éves kisfiam délben ebédelt, uzsi időben (4-kor) sírt, amiért meg akartam etetni, egyszerűen nem fogadott el semmit. Ilyen máskor is szokott lenni, mindig rendesen kiakadok rajta. Később a játszótéren egy dundibb (nem kövér, csak az enyémnél husisabb) kisfiú anyukájának mondtam ezt, ő teljesen nyugodtan válaszolta, hogy ilyet az ő fia is szokott csinálni, miért gond ez nekem? Majd eszik később.

Szóval arra jöttem rá, hogy a sovány(nak minősített) és a normális súlyú gyerekek evési szokásai között csak annyi a különbség, hogy az utóbbiaknak nem stresszel rajta az anyukájuk. Úgy döntöttem, én sem fogok ezentúl.

2016. okt. 27. 12:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Fiam 70 centi 7200 gramm és azt mondta a védőnő, hogy arányos, nagy baba. 7 hónapos. Nem tűnik egyáltalán vékonynak. Nem értem minek kéne tömni a gyerekeket?
2016. okt. 27. 12:45
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a megnyugtató válaszokat:)

Ha csak ránéznék a kislányomra, azt mondanám, hogy hosszabb, mint dundibb:), de egészséges, korának megfelelően fejlett kislány, akinek az étkezés csak az éhség csillapítására szolgál, nála például a "komfortszopi" teljesen ismeretlen fogalom, ha beüti magát és sír, csak karba kell vennem és megölelnem, egyáltalán nincs igénye megnyugtató szoptatásra ilyenkor sem. A hozzátáplálásra azt mondanám, hogy még nem érett meg rá teljesen, kóstoltatom, de nem erőltetném semmiképpen, az étkezés legyen inkább öröm, nem stressz.

De tanácsadáson ott van az a fránya mérlegelés, és az elvárt minimum gyarapodás, amit a kislányom nem teljesít. jövő héten még elmegyek, mert megígértem, és tudom, hogy a védőnő is csak jót akar, de bármi lesz az eredmény, amíg jókedélyű és egészséges a kislányom, nem fogom piszkálni az evéssel én sem.

2016. okt. 27. 12:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, tényleg nem vékony ha csak a számokat nézzük, a gond a védőnő szerint az, hogy önmagához képest az utóbbi négy-öt hétben nem gyarapodott, illetve alig. (Magyarán nem eszik annyival többet, mint amennyi a hirtelen megnövekedett mozgásmennyiség miatt kellene neki)
2016. okt. 27. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!