Ittam citromos 0% sört ettől nem lesz baja a babámnak ezt javasolták kevés a tejem kétségbe vagyok esve mit tehetek?
A barna sört szokták ajánlani.
Igaz,én nem ittam szoptatás alatt sem meg egyébként sem mert utálom a sör ízét,de tényleg több tej termelődik tőle.
Erről eszmbe jutott egy hülye vicc.
"Olyan szép ez a magyar nyelv. Nézzük az ANYA szót."
A maláta elvileg (gondolom magas szénhidráttartalma miatt) tejszaporító is lehet és van, akinek beválik. A szénsavtól nem hiszem, hogy buborékos lesz a tejed :) viszont ezt találtam:
"Bő folyadékfogyasztás javasolt. A folyadéktöbblet pótlására legalkalmasabb a víz, a szénsavmentes ásványvíz, a tejtermelést segítő teák (pl. Lactoherb), a világosra főzött teák, vagy a gyerekteák, amelyek teint nem tartalmaznak. A savanyú gyümölcslevek és a szénsavas ásványvizek gátlóan hatnak az anyatej termelődésére, ezért nagyobb mennyiség fogyasztása a szoptatás során kerülendő."
forrás: [link]
És hogy mit tehetnél még? Szoptass igény szerint, amikor és ameddig a baba kéri. Leginkább ez az, amitől tejed lesz - mert a mellet ért inger küldi az infót, indítja be a hormontermelést, hogy mennyi tejre van szükség. Ez az elején babától függően akár non-sopnak is tűnhet (és majd később a növekedési ugrásoknál is lesznek ilyen napok, amíg utoléred az étvágyát). Ha még az elején vagytok, ne ijedj meg, hogy 1-2 csepp előtej jön csak (amit te lehet, nem is érzékelsz), és a tejtermelés a 3-6. napon indul meg, klasszikusan, mikor indulnátok vagy mire hazaértek a kórházból. Ne adj neki cumit/cumisüveget. Ha muszáj, kiskanál vagy pohár. És olvasgass sokat a témában (akár szoptatás közben:))
Utolsó: Sokan ezen élvezkednek, hogy lepontoznak boldog-boldogtalant... Kár is erre figyelni.
Le kell $z.rni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!