Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem fogadja el a mellem a...

Nem fogadja el a mellem a kisfiam! Kétsegbe vagyok esve! Mit tegyek? Bovebben lent.

Figyelt kérdés

A heten hetfon szuletett csaszarral 17:35- kor a kisfiam...

3700 g es 58 cm-el...

szerencsere jo sulyban van.. de ketsegbe vagyok esve.. es ugy erzem nem jo anya vagyok... :(

Elso baba!

Masnap reggel (kedden) mikor hoztak be a picit akkor megnemvolt se elotejem se semmi.. aztan kedd estere az is megjelent hala istennek ..

elosszor ugy voltam vele hogy biztos azert nem kell neki a cicim mert nem jon a tejcsi...

de ma a 9-orai etetesnel jott egy mininalis tejcsi is.. 1-2 csepp..

de bekapja.. aztan a nyelvevel tolja ki es utannaa kezevel is tolja el!! :(

A csecsemosok kerdezik mindig h szopizott e.. mondtam nekik mindig hogy szivta egy picit de nemigazan kell neki mert eltolja.. van h 1-2 -tot sziv rajta!

Es akk meg en vok le baszva h miert nem eroszakolom..

de mikor eltolja probalom vissza tenni a szajaba es elkezd sirni.. szo szerint be vorosodik a feje es uvolt !

Nincs szivem igy elnezni h igy sir...inkabb nem akarom eroszakolni..

de biztos h ehes mert a kisujjat szopizza...

amikor szultem, ra kerdeztem mikor mehetunk haza.. es.mondtak h penteken delelott..

A kerdeseim azok lennenek h:

Es elkepzelheto ha nem szopizik tovabbra sem akkor bent kell maradnunk tovabbra is? :((

Haza akarok mar menni a picimmel.. :((

Meg mi lehet az oka h nem fogadja el a cicim?

Mit tegyek h szopizzon vegre?

Nappal nem kapnak enni csak teat.. ejjel kapnak egy kis tapszert.. felek h baja lesz a kisfiamnak.. :(

kerlek valaszoljatok..

Egy ketsegbe esett, 3 napos babuci anyukaja! :((

2014. nov. 12. 10:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szép sorban.

Első körben gratulálok!

Második körben nyugi, minden pici feszkót megérez rajtad a baba!

Csak azért nem fognak bent tartani, mert nem szopizik a baba, csak akkor ha ez miatt besárgul vagy túl sokat veszít a súlyából.

Az hogy szopizza az ujját, még nem feltétlenül jelent semmit.

És ha akkor nem kér többet, fél óra múlva tedd újra cicire, az a pár csepp tejcsi még elég, majd ha beindul rendesen a tejed, ő is másképp fog szopizni.

2014. nov. 12. 10:38
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

Először is...gratulálok :)

Ne ijedj meg, ne ess kétségbe. Annak a csöppségnek most minden új, meg kell szokni a kinti világot, azt hogy meg kell küzdenie ha enni akar. Nincs már anyuci pocakjában, stb...

Szóval nehogy feladd a szoptatást! Ez a legegészségesebb táplálása egy gyermeknek. Ha ott vagy a kórházban merj segítséget kérni. Kérd meg az egyik csecsemőst, hogy legyen veled amíg szoptatni próbálod a babádat, hogy lássa mi a reakciója. Ott kérj segítséget amíg lehet, ne akkor amikor hazamész és nem lesznek körülötted szakemberek.

Lefejni és megitatni próbáltad már? Biztos van mellszívó a szülészeten. Hajrá, én szurkolok, és nehogy feladd! Legyél erős és kitartó! :) majd írd meg hogy mik a fejlemények.

2014. nov. 12. 10:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell aggódnod szerintem.

A saját példám annyi, hogy a fiam elfogadta, de nem evett rendesen, nem szívta ki, bealudt, kínlódás volt és én ennek nem tettem ki sem őt sem magamat, vettem 3. nap egy fejőgépet és fejtem etetés előtt a teljes evésnyi adagot. Megette üvegből, aludt békésen. 3 óra múlva ismét. 2 hónapos korában már szépen cicizett, de éjjelre akkor is üvegből kapta, ha még felébredt egyszer egyszer (de akkor már inkább aludt reggelig) és napközben is gyakran. Semmi gondja nem volt és nekem sem.

Teljesen jó ahogyana kórházban is ellátják és azt fogják ráírni a papírra, hogy spoontán szopik a baba, ha úgy itélik meg, hogy menni fog.

Ha nem, akkor is kapsz tápszer receptet és nem az ördögtől való az sem. Nyugi!

Ja és hogy mit tegyél, hogy szopizzon, vannak ott csecsemős nővérek, szoptatás tanácsadást tudnak adni. Hasznos.

2014. nov. 12. 10:55
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is gratulálok!

Melyik kórházban vagy? Csecsemősök nem segítenek? Sokszor nyaggatni kell őket.

Gondolom, hogy elég nehezen mozogsz friss sebbel, de esetleg próbálj más pozícióban szoptatni. Az is előfordul, hogy van egy kis izomtónus-eltérés a babánál, és ezért nem kényelmes neki némelyik szoptatási pozíció.

De az is lehet, hogy jóllakik azzal az egy-két szívással, még nagyon pici a gyomruk.

Az újszülöttek kb. mindent szopiznak, ami a kezük (ill. szájuk) ügyébe kerül, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhes maradt.

Ha napközben kap teát, éjjel tápszert, akkor pedig az is lehet, hogy egyáltalán nem éhes, így nincs túl sok motivációja a szopásra. Jobb lenne, ha ezeket el tudnátok kerülni, lehet, hogy elkezdene szopizni is.

Ne add fel, az eleje mindenkinek nehéz, túl lesztek rajta néhány hét alatt. :)

2014. nov. 12. 10:57
 5/23 anonim ***** válasza:

az enyém sem tudott enni, a csecsemősök nem nagyon segítettek, csak örökké erőltették hogy oldalt fekvésbe szoptassak, nem értették meg hogy fáj a hegem és nem megy...kb. 4. napja már hogy fogyott, amikor elkezdték komolyan venni a problémámat, és ajánlottak egy bimbóvédőt (konkrétan a Medela közepes bimbóvédőjét) amivel valóban úgy evett és eszik azóta is, mint egy kis angyal. Most 3 hónapos, kipróbáltam és anélkül is enne szépen. szerintem próbáld ki elsőkörben ezt a medelát, és attól ne ijedj meg hogy esetleg pótolni kell neki, nekem 4 hétig pótolnom kellett mert a fentiek miatt lecsökkent a tejem, az első 3 hétben 30 ml-t szopott és minden étkezéshez 30 ml tápszert adtunk. aztán egyre többet evett, végül el tudtuk hagyni a tápszert.

Napi egyszer minimum fejtem ennek érdekében (az elején még többször), és nem voltam rest baba mérleget bérelni, bárki bármit mond, igen hasznos tud lenni, múlt héten vissza adtam, de idáig nagyon jól jött, szerintem szerezz be egyet te is.

2014. nov. 12. 10:59
 6/23 anonim ***** válasza:
64%
Cumisuvegbol kapja a teat es a tapszert? Ha igen lehet cumizavara van! Kerj ibclc.hu-rol szoptatasi tanacsado segitseget!!!!
2014. nov. 12. 11:03
 7/23 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a hasznos valaszokat es a gratulaciokat :) ! Mentek a zold kezecskek!

Megnyugodtam..

hat ugy vagyok vele vagyis bizom benne h mivel 3700 g-al szuletett nem lehet h 2400-2500 g-ra le fogyjon... mert ha annyira lefogyna akkor nem mehetnenk haza .. a szobatars nom mondta!

Remelem igy van! :)

Jaszberenyben vagyok a Szent Erzsebet korhazban.. nem valami segitokeszek itt az emberek.. a csecsemosok kozott csak 1 van aki normalis.. a tobbi bunko... sajnos.. de csak tegnap lattam a normalis csecsemoset.. ma nem.. :(

Megkerdeznem tole a dolgokat.. de arra nincs szuksegem h a bunkot meg jobban bunkozzanak itt nekem.. eleg h azt latom ugy fogjak meg a gyerekeket mint egy kilo kenyeret.. dobaljak.. es most szepen fogalmaztam....

Tegnap probaltam fekve is szopiztatni.. ugysem kellett neki..

meg mar ulve is... de mar sajna nemtok fekve mert azt csak oldalt lehet ugye es a sebem nagyon faj es erzekeny ha oldalt fekszem.. igy marad az ulve szopiztatas... mar ha szopizna persze... :(

irni fogok, amint lesz valami valtozas vagy megtufok vmi okosat!

Puszi nektek es koszi megegyszer a valaszokat!!

Varom tovabbra is a valaszokat ! :)

2014. nov. 12. 11:20
 8/23 A kérdező kommentje:

Jah...!

Utolso valaszolo, sajnos nemtudom mibol kapja de sztem cumisuvegbol kapja a teat is es a tapszert is..

2014. nov. 12. 11:22
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is gratulálok!

Először is, tudom, hogy nehéz, de próbálj megnyugodni, mert a pici azt is érzi rajtad, hogy görcsös vagy:) Nyugi, ilyenkor nagyon pici még a gyomruk, éhezni nem fog, főleg, ha teát és kis tápszert is kap. Próbálj meg különböző pózokat (nekem a kisfiam konkrétan csak azt szerette, ha mellettem feküdt párnán, és a hónom alatt bújtattam vissza a fejét), illetve, ha rendesen beindul a tejed, lehet jobban rákap a babád. A nővéreket kérd meg, mutassák meg, hogyan tudja helyesen bekapni a bimbót, ezen nagyon sok múlik! Ha nehezen szopizik továbbra is, fejhetsz is, akkor először mellre teszed, eszik abból, és utána pótolhatod cumisüvegből lefejt tejjel. Ha ezek ellenére is gondok lesznek, keress föl szoptatási tanácsadót, házhoz is kijönnek! Nyugi, nem vagy rossz anya!!! (Akkor sem leszel az ha bármi miatt nem sikerül a szoptatás, a tápszerek is nagyon jók, a lényeg, hogy szereted a kicsit!)

2014. nov. 12. 11:44
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem eszik, mert nem éhes. Az ő picike gyomrukat gyorsan eltelíti a tea.

Én max. 1-2 csepp babavizet adtam csak a kórházban, mert annyira fűtöttek, hogy a kiszáradt szájával nem tudott rákapni a cicire. (Egy öreg csecsemős ajánlotta.)

Szólj, hogy ne adjanak neki teát, tápszer is csak akkor, ha már ciciztetted.

Az első mindig a szopizás legyen, lehetőleg üres pocakkal. Nem baj, ha egy-két csepp, lesz az több is! Utána, ha éhes, jöhet a pótlás, de az inkább tápszer legyen, mert az táplálja, az üres teával ellentétben, ami ugyan eltelíti, de jól nem lakik vele és nincs tápanyag tartalma.

Vegyetek mellszívót, minden szopi után használd, kicsit ingerelje még a melledet a baba után. Nem kell gyötörni órákat, de legalább két óránkét kicsit fejj. Nem mutatták meg, hogyan lehet masszírozni és kézzel fejni, ingerelni a mellet?

A tápszeres pótlástól ne ijedj meg, sok baba kap kezdetben, és a lényeg, hogy ne sárguljon be, ne száradjon ki. Sok ismerősöm van, itt is sokan vannak, akik eleinte pótoltak, de otthon nyugodt körülmények között (főleg, ha van segítség), sokat lehet próbálkozni a szopizással. A nyugodt hangulat pedig nagyon sokat számít!

Fel a fejjel! És mindenképpen nagyon nagy gratuláció! :)

2014. nov. 12. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!