Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fogy el néha a tejem?

Miért fogy el néha a tejem?

Figyelt kérdés
Általában rengeteg tejem van, még fejek is, de kb. 2-3 hetente egyszerűen elfogy. Alig tud a baba két mellből 100 ml-t kiszívni. A védőnő azt mondta, hogy csak úgy érzem, van tejem, de látom a babán, hogy még éhes, és a mérleg is azt mutatja, hogy nem evett eleget. Ilyenkor 1,5 óránként mellre teszem és pár nap alatt visszajön a tej, de aztán rengeteg kínlódás, hogy a baba megértse, hogy nem cicizünk egész nap. Mire visszaszoktatom a 3 óránként evésre, kezdődik az egész elölről. Iszom a Laktorherb teát is, meg sokat folyadékot iszom. Mitől van ez? Más is járt már így? Mit csináljak?
2008. szept. 30. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Megpróbálhatod olyankor, mikor kevés a tej, még fejni utána negyed órát, egyenként. Közben időnként fog jönni újból tej is - és utána jobban megindul majd.
2008. szept. 30. 22:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Szoktam fejni is a maradékot. De akkor is fejjem, ha nem jön belőle semmi?
2008. szept. 30. 23:27
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Igen!

Olyankor elkezd benne ismét termelődni a tej. Majd meglátod... egy idő után ismét jönni fog valami.

Ezzel a módszerrel meg lehet dobni a tejtermelést rendesen. Még azon is elgondolkozhatsz majd, hogy biztos kell-e ennyi tej a babádnak?

2008. okt. 1. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem mondjuk elektromos mellszívóm van de én nem fejnék ha nem jön semmi,nekem úgy szét tudja roncsolni a mellbimbómat a fejő,hogy utána napokig könny szökik a szemembe mikor a baba megszívja.Elképzelhető,hogy azért ürül ki a tejed,mert akkor aznap többet mozogtál valami miatt és nem pihentél annyit sztem emiatt lehet..túl sok takarítás stb...nekem ilyenkor van ilyen.Nekem segít az alkohol mentes sör is meg a madártej is:)Szval én ennyire tudok gondolni,de sztem ha nem jön a ciciből,ne kínozd.Nálam pl a 3óránkénti etetés vállt be,mert minél gyakrabban tettem mellre mindig kiszívta azt a keveset ami volt benne és mindig éhes volt,mert olyan ütembe ugye nem tudott termelődni a tej mint ahogy baba szívná-várná.Úgyhogy hagyj neki időt termelődni.2.5hós baba mamája
2008. okt. 1. 11:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Létezik hogy még nem állt volna be a tejtermelésem rendessen

7 hetes a babánk!!De örülnék ha azt mondanátok hogy igen!!Na persze csak őszintén.

mert néha jön belőle rendesen állt a jobb cicimből 60 ml tudok lefejni a másikból csak 20 ml .nagyon el vok keseredve.

2008. okt. 1. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Az enyém már 5 hónapos, és nem állt be, az tuti. Legtöbbször reggel még fejnem kell, most meg nincs tejem. Most is ordít, mert éhes, már nem tudom mit csináljak. Majd 1 óra múlva megint mellre teszem, hátha...
2008. okt. 1. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek és veled vagyok lélekben%

Nálam dettó ugyan ez a helyzet

csak sír és sír meg kapkodja a kis fejét hogy éhes

2008. okt. 1. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!