Mi a véleményetek a nyilvános szoptatásról?
Alapvetően nem zavar a nyilvános szoptatás, a parkban, ahova járunk, sokszor látok anyukákat padon, vagy pléden, árnyékban "elvonulva": tudom, h szoptat, de nem csinál belőle "ügyet".
Azt nem tudom értelmezni, amikor a homokozó közepén, a már járni tudó gyereknek kapja elő a mellét anyuka, és ott helyben, állva szoptatja a gyereket. Ez nekem így nem "komilfó", mondjuk ő tudja, csak hát... na...
Egy sapka ami olyan mint egy cici.
Engem nem zavar a nyilvános szoptatás,de én ahhoz túl szemérmes vagyok,voltam,hogy nyilvánosan szoptassak.
"Teljesen természetes dolog."
A pisilés, a kakilás és a szex is. Akkor ezeket is csinálhatom az utcán?
"Gondolom aki a nyílvásnos szoptatás ellen érvel az vagy soha nem evet még semmit az utcán (fagyit sem - bár egy felnőtt táplálkozási gyakorisága és igénye teljesen más, mint egy csecsemőé), vagy látens perverz, akit beindít egy másik táplálkozó ember látványa (na jó, a mell látványa)."
Vagy csak nem tartja túl gusztusosnak ennek a látványát. Hogy mi köze ennek ahhoz, hogy megeszik valaki egy fagyit, azt nem igazán tudom. Talán nálad van valami perverzió, ha a kajálásról a szoptatásra asszociálsz. Vagy ha annyira melleket akarsz látni csecsemők szájában.
Mellesleg régebben nem emlékszem, hogy ez elfogadott lett volna, valahogy mégis meg tudták oldani a szüleink, nagyszüleink, sőt, nem is bírták volna ezt nyilvánosan megcsinálni, gondolom. Igaz, nekik csak éjt nappallá téve kellett dolgozniuk, hogy felneveljék a gyerekeiket, nem volt kényelmes autó, lakás a s*eggük alatt, szabadidejük se volt nagyon, valahogy mégis meg tudták oldani a dolgot.
Azért arról a nőről is megvan a véleményem, aki képes nyilvánosan elővenni a mellét, bármilyen céllal. Én a helyükben szégyellném ezt megtenni, de biztos velem van a baj. Amúgy is az a legnagyobb baj a mai világgal, hogy az emberekből totálisan hiányzik a tartás, az önmérséklet, a visszafogottság. Például: verik az asztalt a nyilvános szoptatás mellett, miközben mindenféle külső befolyás nélkül, maguktól kellene kikérniük azt, hogy nyilvánosan ilyet csináljanak.
"Sokan úgy tesznek, mintha életükben nem láttak volna még cicit."
Nem a cici a probléma, hanem az egész dolog. Szerintem nem köztérre való. De ha szerinted igen, akkor én meg elővett f*asszal fogok ezután végigmenni az utcán, és majd azt mondom a kifogásolóknak, hogy úgy tesztek, mintha nem láttatok volna még f*aszt.
"Mellesleg szoptatás alatt annyi se látszik belőle, mint egy merészebben kívágott blúzban."
Ez viszont konkrétan hülyeség úgy, ahogy van.
"Szóval én személy szerint azt üzenem a háborgóknak, hogy maradjanak csöndben és kicsit szálljanak magukba, mert valami odabent nagyon nincs rendben!"
De lehet, hogy valami ott nálad nincs nagyon rendben.
Nem gyakran értek egyet #27-tel (47%-os), de most teljes mértékben osztom a véleményét.
N
27-esnek teljesen igaza van, egyetértek. A saját családom előtt sem fogok szoptatni, nemhogy az utcán. Ennek ellenére, ha valaki el- vagy letakarja magát, hát legyen, csak általában még ennyire sem veszik a fáradtságot.
Egyébként pedig amit nem értek, hogy mindenki annyira kampányol a szoptatás mellett, mert az milyen meghitt dolog anya és baba közt... Hát számomra ez elég nevetséges, ha ebbe másokat is bevonnak...
Plusz "a valóságban senkit sem zavar", azért elég merész kijelentés. Azért, mert nem megyek oda reklamálni, sőt mindenki próbál úgy tenni, mintha nem is látná, azért nem ugyanaz, mintha nem zavarná őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!