Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezhet olyan, hogy nem...

Létezhet olyan, hogy nem fogadja el a mellem? Teljesen el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Lassan egy hónapos lesz a babám és még mindig nem szopizik. már mindent kipróbáltam. Váltott pózok, picit később kínáltam, hogy hátha éhesebb és rákap. Elő fejtem neki, hogy érezze az ízt ha mellre teszem. de semmi.Teljesen el vagyok keseredve.Most meg még mellgyulladásom is van. Lassan az ötödik napja kínlódom vele. A jobb mellem olyan mint a beton és az egyik oldalon teljesen ki van vörösödve. Már lassan pikkelyem nő a sok meleg vizes áztatástól, borogatástól, de csak nem enyhül a fájdalom.A párom besegít a masszírozásban az ő keze erősebb de sajnos így sem lett eredmény.Tudom, hogy a kisbabám lenne a gyógyír, de ő eltolja a mellem magától, és szinte hisztirohamot kap 10 perc próbálkozás után.A mellbimbóm is kegyetlenül fáj mert csak azt kapja be, talán ha egyszer-kétszer cuppant rá normálisan. Szoptatáskor jól teszem mellre mert még a dokinéninknek is megmutattam, hogy hátha ott a hiba, de nem. Így fejni szoktam. Amúgy rendesen eszik, még most van tejem, bár a begyulladt mellemből csak nagy sokára tudok lefejni max40-50ml. Ő meg már 80-90-et eszik egy evésre.Járt már így valaki? A kórházban se nagyon cicizett, ott cumisüveget kapott.
2010. ápr. 12. 12:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Eddig én is kézivel fejtem, de a múlt héten vettünk egy Avent-os gépit(Expresszből,használt, de nagyon jó).A kezem már teljesen ki volt a fejéstől. Viszont most, hogy be van gyulladva a mellem alig tudok lefejni 50-60ml egy mellemből. Még abból se jön több amelyik nincs begyulladva.Pedig kb.3 óránként fejek, és mégsem jön rendesen. Sok folyadékot is iszom.Nagyon nehezen indul meg, kb.5-6 perc is beletelik mire elkezd jönni valami.

Talán ha meggyógyulok, akkor jobb lesz.

2010. ápr. 13. 07:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is hasonló a szitu. Már a kórházban a csecsemős se tudta mellre rakni. Amikor hazajöttünk akkor bimbóvédővel kb. 2 hétig cicizett. Azóta pedig maradt a cumisüveg. Most 4,5 hónapos csak anyatejes bár az elején (egy hónapig) félig tápszeresek voltunk, mert nekem is mellgyulladásom volt. De aztán amikor elmúlt fokozatosan egyre több tejem lett. Hetente 1-2-szer fagyasztani is tudok 2-2,5 dl tejet. De az tény, hogy nagyon fárasztó ez a sok fejés. De a babának mindent!!! :)

Üdv és kitartás

2010. ápr. 13. 12:03
 13/14 A kérdező kommentje:

Mennyi idő volt amíg helyrejött a mellgyulladásod? Mert én már lassan az ötödik napja vesződöm vele.

Bimbóvédőm nincs, de ha apa hazajön akkor rábízom a kisfőnököt és átugrom a DM-be veszek egyet mert azt még nem próbáltam. Hátha így cicizne egy kicsit.

2010. ápr. 13. 12:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

HA jól emlékszem 1-2 hét biztos volt mire elmúlt teljesen. Csak a bal mellem volt begyulladva (az egész tűzpiros volt). Szép fokozatosan csökkent a pirosság és egyszer csak azt vettem észre, hogy már elmúlt.

Amikor mellgyulladásom volt akkor már nem cicizett a babcim, ezért is gyulladt be (nem fejtem elég gyakran). Próbáld meg a bimbóvédőt hátha segít, nekem aventos volt. Két méret van belőle (nekem a kórházba hozott a férjem. Őt küldtem el venni, természetesen a nagyobbat sikerült megvennie, bár az eladó is béna volt, mert mondtam a férjemnek, hogy újszülöttnek kell, ő mondta az eladónak mégis a normál méretűt kapta. Azzal nem akart a kórházban cicizni a baba (pedig milyen jó lett volna, mert amíg ott voltunk alig evett a baba, szinte semmit, már tiszta ideg voltam miatta, hogy a csecsemősök is csak azt mondták, hogy szoptassak, szoptassak. De hát ha nem akart szopizn vagy nem tudott... A harmadik nap már sírtam, hogy a baba egész nap sírt, mert éhes volt. Az utolsó nap segjtett az egyik csecsemős kifejni egy kis tejet neki mielőtt hazajöttünk (örök hála neki). Az első utam a brendonba vezetett. Vettem mellszívót (nem tudtam, hogy egyáltalán lesz-e tejem egy mellkisebbítő műtét miatt) és vettem egy mellbimbóvédőt (a kis méretűt), hátha azzal esetleg akarna cicizni. Itthon kipróbáltuk és egyből cumizott vele és végre jóllakott és aludt egy jót és én is megnyugodtam végre. De sajna et is csak 2 hétig tartott. :(

Amúgy a mellgyulladás után abból a mellemből mindig kevesebb tej jött le. És most is kevesesbb jön le de már nem olyan nagy az eltérés.

Üdv:

Anett

2010. ápr. 16. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!