Hogy hagyjam így abba a szoptatást?
Ma reggel megint próbálkoztam a tejjel, már amikor meglátta a cumisüveget rosszul volt, aztán tettem bele egy kanál csokis tejpépet de úgyse kellett. Elkezdtem kiskanállal adni, úgy elfogadta, de pár kanál után már az se kellett. Végül tettem még hozzá tejpépet, hogy ne vesszen kárba és úgy kiskanállal megette. Hát ne tudjátok meg, már azt hittem idegbajt kapok. Még egy ilyen hisztis p.csát.:-)
Közbe tegnap este már csak az egyik cicimből szoptattam, ugyanúgy átaludta így is az éjszakát,és egyáltalán nincs bedurranva a kimaradt cici, úgyhogy lehet nem is szopik ő már sokat este.
Utolsótól kérdezném, hogy akkor hogy alakul náluk az este?
1 évesen ne kezd el tápszerezni szerintem. Felesleges és nagyon macerás is, ha eddig nem lógott a szájában cumisüveg akkor most már ne is szokjon rá!
A tejpép jó laktató, azt add neki estére kanállal, inni pedig vizet vagy vizezett gyümölcslevet igyon csőrös vagy rendes pohárból. Cicizés helyett pedig "csak" bújjatok össze elalvás előtt egy pár napig, meglátod hogyan fogadja...
5:46-os vagyok. Hú az jó régen volt már! Most 7 éves a nagylányom. Nekem missed ab-om volt, és gyógyszeresen altattak, amiért kihagytam kb 1,5-2 nap szopit (ekkor már csak reggel, este és éjjel /többször/ szopizott a lányom), utána meg hiába kínáltam, már nem fogadta el a mellemet.
Este vacsiidőben evett rendes vacsorát, fürdés, fekvés. Én melléfeküdtem és úgy altattam, énekeltem, simiztem és elaludt. Éjjel vízzel kínáltam csőrös pohárból. Jellemzően sokszor ébredt szopizni egy éjszaka (4-5x biztos), ahogy abbamaradt a szoptatás nagyon hamar felhagyott a kelésekkel, a víz már nem érdekelte annyira :-)
Szóvál nálunk szükségmegoldás volt, gyorsan befejeztük a szopit. Tejet sokáig nem ivott, reggelire meg-megkínáltam, de ha fél decit megivott belőle, akkor az már sok volt.
Én úgy csináltam, hogy a szopi után mindig vizet is kapott, és egyszer csak már csak a vizet kapta. Így az esti rituálé fele azért megmaradt, nem volt egyáltalán megrázó a számára, sőt, ő volt az, aki egyik este már nem fogadta el a cicit. (13,5 hónaposan)
Persze ha nem iszik vizet, mással is megpróbálhatod ezt a módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!