Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan hagyjam abba a szoptatá...

Hogyan hagyjam abba a szoptatást? 19 hónapos

Figyelt kérdés
Már 1 hónapja esténként szoptatom. Most viszont nagyon beteg lettem, antibiotikumost kell szednem (2-félét)2-3 naponta tegyem azért mellre vagy egyáltalán ne.HálIstennek nem az a típusú, aki nagyon keresné még a mellem.
2010. júl. 30. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Antibiotikum mellett lehet szoptatni, én szülés után is kaptam (vénásan és tablettában), 5 hónapos korában is szedtem.
2010. júl. 30. 23:03
 2/5 Allison ***** válasza:
52%
Ne adj neki többet. Ilyen egyszerű.
2010. júl. 30. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nem nagyon érdekli, akkor ne adj neki többet. Nálunk ez 13 hónaposan jött el. Helyettesítsd valami összebújós dologgal.
2010. júl. 31. 07:32
 4/5 anonim ***** válasza:

"Gyógyszerszedés és szoptatás

Gyakori dilemmája a szoptatós mamáknak, hogy egy-egy probléma esetén szedjenek-e gyógyszert, és ha igen, akkor milyet. Sokszor a kezelőorvosuk is bajban van, hogy milyen gyógyszert is írhat föl a mamának, ami szedhető szoptatás mellett.

Amikor gyógyszert választunk, akkor fontos szempont, hogy átkerül-e az anyatejbe, és ha igen, akkor felszívódik-e egyáltalán a baba bélrendszeréből, illetve felszívódik-e olyan mértékben, hogy az gondot okozzon. Magyarországon kevés gyógyszert vizsgáltak be szoptatás alatti szedés szempontjából, ezért a legtöbb gyógyszer betegtájékoztatóján az áll, hogy szoptatás alatt nem szedhető. Külföldi vizsgálatok viszont az interneten és szakkönyvekben is rendelkezésre állnak, ezért érdemes szoptatási szaktanácsadót megkérdezni a konkrét gyógyszerrel kapcsolatban. A szaktanácsadó gyógyszert nem ajánlhat, hiszen nem a mama kezelőorvosa, de átadhatja a mamának a rendelkezésre álló információkat, aki így ezek birtokában dönthet."

2010. júl. 31. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
2010. júl. 31. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!