Hogy hagyjam így abba a szoptatást?
ne haragudj a kérdésért,de miért akarod elválasztani?
szerintem azért nem fogadja el mert nem a tej kell neki hanem a cici meg a bújás!ez ad neki biztonságot!az én lányom 10 hónapos és még napi 5-6-szor szopik.én nagyon szeretem amikor összebújhatunk és látom hogy ez megnyugtatja!
2010. ápr. 10. 21:22
Próbálj tápszert adni neki, a DM-es elég édes, nekem 10 hónaposan azonnal imádta a DM-es tápot cumisüvegből, hamar sikerült elválasztanom, most már 1 éves kora óta rendes tejet adok neki reggel és este.
2010. ápr. 10. 21:24
Reggel mit adsz neki? Szerintem ugyanazzal kellene próbálkozni. Ha ez a babatej, akkor azt. Jól gondolod, próbálgasd, aztán egyszer csak megissza.
Az én kisfiam is hasonlóan van, csak neki én tehéntejet adok (16 hónapos). Pont a héten hagytuk abba az esti szopit. Nagyon pici tejet ivott csak, de a reggeli adagot is nehezen tudtam neki emelni.
2010. ápr. 10. 21:25
4/19 A kérdező kommentje:
A tejet délelőtt próbáltam adni, úgyhogy nem az összebújás hiányzott neki, hanem az íze nem tetszett. Miért szeretném abbahagyni a szoptatást? Mert elég volt, nem esik már jól, szeretnék végre fogyózni,meg szeretném visszaadni végre a cicijeimet apának.:-) Lehet önző vagyok,de nem szeretnék 2-3 éves korig szoptatni.
5/19 A kérdező kommentje:
Reggel nem szokott tejet inni, ma próbáltam először de nem tetszett neki. A tejalapú étkezés reggel joghurtból,délután tejpépből és az esti cicizésből áll.
Igazad van,már ekkora babának nem kell az anyatej,mégha divat is évekig szoptatni.Próbálj neki este tehéntejből adni,esetleg kevés kakóval.A babatej nem igazi tej,lehet,hogy azért nem issza meg.Az enyém sem itta meg,de a tehéntejet igen.
2010. ápr. 10. 21:37
7/19 A kérdező kommentje:
Akkor mindenképp várjam meg míg valamit hajlandó meginni? Hűha, lehet rámegy a pénztárcám.:-) Köszi azért.
21:25-ös vagyok
A tehéntejet még semmiképp nem akarod neki adni?
A kisfiam sem ivott meg semmilyen tápszert sem, babatejet sem, junior italt sem, folyékony tejpépet sem. Ment a kukába a sok drágaság :-(
A tehéntejet is próbáltam sokféleképpen. Kakaóval, mézzel, macikávéval, vaníliás cukorral (persze mindenből csak picit). Tényleg sokmindent érdemes kipróbálni. Nálunk végül reggelire a mézes macikávé vált be, este mézes tej.
Amúgy hajrá, együttérzek veled...
2010. ápr. 10. 21:49
9/19 A kérdező kommentje:
Belenyalt már a tehéntejbe, de az se tetszett neki. Meg a védőnő szerint vagy babatej vagy tápszer,mert a sima bolti tej egy nagy sz.r.( Bár ez igaz) De életében nem ivott tápszert, úgyhogy fogalmam nincs milyet vegyek. Nem állunk úgy anyagilag, hogy egy csomó tápszert meg babatejet tudjak venni, hátha majd valamelyiket megissza, úgyhogy nehéz ügy lesz ez már látom.
a dm-es tápszer az egyik legolcsóbb. egy próbát megér sztem. majd írd meg, hogyan oldódott meg a kérdés!
2010. ápr. 10. 23:23
Kapcsolódó kérdések: