Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mitől lehet ez?...

Szerintetek mitől lehet ez? Bővebben lent

Figyelt kérdés

2 hónapos a kisfiam,egész nap a keze a szájában,nyálazik.Lehet fogzás(fogcsíra mozgás)

80-akat eszik ciciből,mást nem fogad el,azt is nehezen.

Adnátok valami tanácsot,hogy mit tudnék csinálni, hogy többet egyen? Jó a kedve, viszont a súlya a kevés evés miatt kicsit visszaesett. Esetleg más oka is lehet a nem evésnek??

Védőnőt nem értem el sajna.

2010. ápr. 9. 18:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy visszaesett a súlya? Milyen időtartamon belül?

Mennyivel született és most mennyi a súlya?

Hetente ha 100g-ot hízik, az ok. Nem kell minden evést mérni, mert az nem ad normális infót a gyarapodásról.

Az, hogy a keze a szájában van, csak annyit jelent, hogy most fedezi fel a kezét. 2-4 hós kor között ez életkori sajátosság (van akinél tovább is), aztán amikor elkezd fogni dolgokat, ez alább marad...

2 gyerekes anyuka

2010. ápr. 9. 18:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Tegnapi súlyához képest lett kevesebb pár dekával.Ja, és a legújabb, hogy szopizásnál elfordítja a fejét és amikor visszafordítom tiltakozik.Ez mitől lehet?
2010. ápr. 9. 18:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk is hasonló a helyzet. Pár hete kevesebbet eszik, mint szokott. Pár percig szopizik, majd elfordítja a fejét, ha erőltetem, elkezd nyöszörögni, sírni. Azt gondoltam, talán lusta szopizni, de még cumisüvegből sem hajlandó enni. De kezeit előszeretettel szopogatja. Az én fiam 3 hónapos. Én is kíváncsi vagyok mitől lehet ez.
2010. ápr. 9. 18:55
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Semmit sem jelent, hogy ma pár dekával kevesebb, mint tegnap. Ez nem súlyvisszaesés. Ez akár mérési hiba is lehet: egyik nap több volt benne a kaki, mint a másik nap... A lényeg az, hogy a heti, illetve a havi súlynövekedése legyen meg.

Nekünk is volt ilyen, de mégsem aggódunk, mert összességében még többet is hízik, mint amennyit hetente "kellene".

2010. ápr. 9. 20:00
 5/11 Vilcsianyuja ***** válasza:
Tedd el a mérleget, és csak hetente egyszer, mondjuk hétfő este fürdés előtt vagy után mérj. Az már értékelhető adat. Ha elfordítja a fejét, de úgy érzed, még nem lakott jól, próbálj meg "fogást" váltani, mondjuk vedd a hónod alá. Ha kevésnek érzed a tejed, akkor fejéssel megszaporíthatod. Amúgy mennyi az a kevés súly? Mennyivel született és mennyi most?
2010. ápr. 9. 20:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Összességében szerintem jól hízott 3.6tal született, 3.38cal hoztuk haza, tegnap este fürdés elött 5.38 volt.
2010. ápr. 10. 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! akkor nincs semmi gond:))) 3 hónapos korára már megduplázhatja majdnem a súlyát:D olyan, mint az én fiam:)) Semmi gond nálatok:) Figyelgesd, hogy növekszik-e összességében:)
2010. ápr. 10. 12:07
 8/11 Vilcsianyuja ***** válasza:
91%
Tegnap 20:50 vagyok. Az én kislányom teljesen hasonló adatokkal született, 3,65 volt, 3,38-cal hoztuk haza, bár igaz, hogy 3 hónaposan 6,15 volt már. De ez nem azt jelenti, hogy a te babád nem hízik rendesen, lehet, hogy ő majd most indul be, mi viszont szépen lassan hónapról hónapra kevesebbet hízunk. Azért a súlyduplázástól még messze vagytok, hiszen ahhoz még majd 2 kg-t kell hízni, de arra még van három hónapotok :o) És ha azt veszem, hogy a hazahozatali súlyából kiindulva 2 kilót hízott eddig, az átlagosan 667 g hízás egy hónapra, ami bőven meghaladja a minimálisan "előírt" 400 g-ot. Szóval továbbra is fenntartom a véleményemet, csak hetente egszer mérlegelj. Ha van elég tejed és igény szerint szoptatod a babát (lehet, hogy egyszerre kevesebbel jóllakik, de sűrűbben kéri a cicit), akkor nem lehet gond.
2010. ápr. 10. 13:02
 9/11 A kérdező kommentje:

De a fiúcskám még csak 2 hónapos. (ill volt 9.-én)

Első hónapban hízott 800 g körül, a többit ebben a hónapban.

2010. ápr. 11. 08:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Havonta 450g, amennyit hízni kell, ti bőven túlszárnyaltátok ezt, nincs semmi gond! :o)

Nem kell többet ennie, szoptasd igény szerint és tedd félre a mérleget (szerintem hetente 1x mért maximum, és ha megvan a 100-150g, nincs ok aggodalomra...)

2010. ápr. 11. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!