Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Január 20.an kezdtem el szedni szoptatás alatt is használható fogamzásgátlót. Rá egy hétre megjott a menstruációm. Majd ezután, mikor már elmúlt, a babám mintha kevesebbet evett volna mint addig. Jeleztem is a gyermekororvosnak akinél pont 2 hónapos oltáson voltunk, szerinte a vérzés miatt. (de akkor már nem volt meg ..)

Így telt el a hónap, hogy láthatóan kevesebbet evett, az ujjat is megtalalta, és nagyon intenzíven szopja. Ennek én nagyon nem örülök, de cumit nem szerettem volna adni, mert a nagyobb gyereknel bezavart a szoptatasba. Na most 2 napja pokol a délután, egyszerűen nem akarja elfogadni a cicit. Tömi a kezét a szájaba, ujjat szopja, ordít, feszíti magát, de a mellem élből elutasitja, be sem kapja. Egyébként egy eddig nagyon nyugis babáról beszélünk, aki 2,5 kilót hízott 2 hónap alatt, most egy hónap alatt 400-500 grammot.. Nagyon szomorú vagyok, és nem értem mi történt, cumi cumisüveg soha nem volt.

Az applikáció szerint 7 nap múlva lesz menstruáció megint, de semmi előjelet nem látok.

Mi lehet vele? Volt valaki hasonló helyzetben?

tegnap 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Olvastam olyat, hogy valakinek menstruaciokor megváltozik a tej íze, annyira, hogy rossz ízű a babának. Lehet, hogy ez az élmény van benne. Vagy, mivel kevesebb volt a mennyiség, a melled látványát már összekapcsolja azzal, hogy nem tudott elegendő mennyiséget enni, éhes maradt, és ezert sír, utasítja el. Próbálj pótolni neki lefejt tejjel, ha nem akarsz üvegből, akkor kiskanalbol, pohárból, fecskendőből, etc. Végső esetben marad a tápszer, az sem tragédia, de egy a lényeg, hogy NE hagyd ehezni!
tegnap 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

2,5 kilót hízott 2 hónap alatt, most egy hónap alatt 400-500 grammot.

Ezt teljesen rendben van. Azt ne várd hogy végig ugyanannyit hízzon, ha így lenne a végére gurulnának a babák.

Most jött meg először és a mensi? Nekem akkor szokta elutasítani, vergődni rajta, amikor megjön, előtte napokban/azokon a napokon. Arra nem emlékszem hogy utána is, de sztem nem.

Azt tudom hogy a menstruáció maga az tud egy bizonyos tej mennyiséget csökkenteni és azt vissza kell hoznia neki, de a gyógyszerhez nem tudok hozzászólni.

Milyen gyógyszert szedsz? Mi áll a betegtájékoztatón?

tegnap 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja látom most irod, hogy 7 nap múlva lesz. Pontosan nem tudom, de a mensi előtt 2-3-4 nappal már nálunk érzi" vagy nem tudom hogy mondjam.

Kínáld többször cicivel, időközben pedig lefejt tejjel. De leginkább cicivel, hátha újra rákap. Nálunk kb 2-3 nap alatt szokott rendeződni.

tegnap 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyógyszertől van. Azt érzi a tejen.

Mert:

2 évig szoptattam igény szerint. Csak akkor zavarta a menstruáció a szoptatást,ha épp megvolt.

tegnap 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, minek szed valaki szoptatás alatt fogamzásgátlót, a kedves férje nem tud gumit húzni?
tegnap 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!