Kiolvadás után?

Figyelt kérdés
Ha szobahőmérsékleten olvad ki a tej azt be kell tenni utána a hűtőbe vagy maradhat kint? Meddig adható oda?
2016. máj. 14. 11:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Milyen tej? mikor lett lefagyatsztva?
2016. máj. 14. 11:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Anyatej, egy hete
2016. máj. 14. 12:10
 3/11 anonim ***** válasza:
2016. máj. 14. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha egy hete olvasztottad ki a már egyszer lefagyasztottat, akkor az kuka.

Azonnal oda kell adni a felolvasztottat, de legalábbis aznap még.

Egy hetesen kész bacitenyészet.

2016. máj. 14. 13:36
 5/11 anonim ***** válasza:

1,3 vagyok.

A fagyott tejet fel kell olvasztani. A fagyott tej szobahőmérsékleten néhány óra alatt vagy „normál, pluszos” hűtőszekrényben egy nap alatt felolvad. Ha sürgős, akkor a felmelegítés érdekében célszerű tárolóedényestől meleg – maximum 40 ºC-os- vízbe állítani a fagyott tejet. A fagyott tej túl magas hőmérsékletre melegítése ahhoz vezet, hogy annak a szaga, íze megváltozik, nem valószínű, hogy azt a csecsemő el fogja fogadni. A fagyasztás után kiolvasztott tej szaga és színe egyébként is módosul kicsit.

Az egyszer már felolvasztott tejet újra visszafagyasztani nem szabad, azt egy napon belül fel kell használni.

Mielőtt a csecsemőnek adják a tejet, azt mindig össze kell rázni!

2016. máj. 14. 13:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Egy hetes tejet semmiképpen!!!! Szobahőmérsékleten felolvasztani, melegvízfürdőben 37fokig felmelegíteni és RÖGTÖN odaadni. Más alternatíva nincs. Max hozzátáplálásnál főzeléket higítani vele, de akkor is ugyanez a menet.
2016. máj. 15. 00:16
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem egy hete olvasztottam ki, 1 hete fagyasztottam le!

Akkor ìrom: kivettem a fagyasztóból, a konyhapulton kiolvadt, mire olyan lett hogy csak egy pici ràmelegítés kellett volna a fogyasztàshoz a baba elaludt.. mikor kb 2 óra múlva felèbredt már nem mertük odaadni neki. Ezt nem tudom hogy még lehetett volna-e.. (szaga és kinézete nem változott) És ha màr kiolvadt de még hideg berakom a hűtőbe (nem a fagyasztóba!!) meddig jó még vajon?

Biztos van rà valami szabály, nem hiszem el hogy mindenkinek pont akkor éhezik meg a babàja amikor a tej iható hőmérsékletű lesz

2016. máj. 15. 08:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Aznap még odaadhatod, de csak akkor ha szobahőről nem langyosítottad még meg és beraktad a hűtőbe.

Az első babával még én is bajlódtam ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy felesleges, szoptattam amikor kérte, és volt elég tej neki.

Én ha fejtem, vagy elajándékoztam, később meg megitták a nagyobb kisgyerekeim pohárból.

2016. máj. 15. 08:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Kb 2 hetente van olyan nap amikor pàr órát a pàrom vigyàz rá, ezért szoktam lefagyasztani. Eddig nem volt gond, mindig időben meg tudta etetni, most aludt csak be. Mire felèbredt màr otthon voltam és megetettem mellből.
2016. máj. 15. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:

És arra nem jó a sima hűtés?

Két napig a hűtött tejet is oda lehet adni, én nem fagyasztottam soha. TUtdam annyira, hogy mikor kell elmennem és lehetőleg aznap fejtem reggel frisset.

2016. máj. 15. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!