Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt olvad ki a...

Mennyi idő alatt olvad ki a megfelelően (jól szigetelve) becsomagolt, lefagyasztott étel egy hűtőtáskában?

Figyelt kérdés

Nyaralni megyek családommal és vinnénk egy pár adag, előre elkészített, dobozokba kiadagolt, előre lefagyasztott ételt.

Azt szeretném megtudni, hogyha 12-15 órán át hűtőtáskában tartom a lefagyasztott ételt és a külső hőmérséklet mondjuk kb 25-30 fokos, számíthatok-e arra, hogy kiolvadnak az adagok?

2012. jún. 21. 08:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó jégakkukkal, úgy, hogy közben nem nyitjuk ki, 12-15 órát kibírnak a kőkeményre fagyaszott ételek.egymástt is hűtik. egy hőtőtáskányit vittem már én is Észak-Görögországba.

nem tudom, hova utaztok ennyi idő alatt, de csak akkor érdemes, ha ott is fagyasztós hűtő vár,mert különben 2 nap alatt el kell fogyasztani a cuccot.

2012. jún. 21. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:

ha háztartási hűtő fagyasztójában fagyott le (-5, -10 fok) akkor szerintem kiolvad.

Ha rendes fagyasztóban fagyott, (-18) akkor nem hiszem, hogy kiolvad. Az étel tömegétől is függ. Ha pl este előveszek mondjuk 4-5 kg húst, (-18-asat) és reggelig kint hagyom, nem hűtőben, csak úgy, valami tálban, akkor reggelre ilyen kásásra olvad. Már hajlékony egy kicsit, de még jégkristályos.

Ha nem lesz tele a hűtőtáska, (mert ha tele van, akkor önmagát is hűti, legalábbis a középen lévőt) akkor a maradék helyre tegyél jég akku-kat. (a fagyasztókban általában van)

Ja, és az ételtől is függ, a nagyobb zsírtartalmúak hamarabb olvadnak.

2012. jún. 21. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Pár nappal előtte ha van akkor állítsd fagyasztódat a leghidegebbre és amint kiszeded jól szigeteld le tedd be a hűtőtáskába és az étel köré meg tegyél legalább 5-6 jégakkut. És jól zárd le a táskát. Ha ez így van akkor ki kell bírjon kb 20 órát.
2012. jún. 21. 10:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagyjából ugyanezt írtam én is...
2012. jún. 21. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb, ha nem jégakkut teszel bele, (mert az csak foglalja a helyet), hanem üditöt, vizet, stb megfagyasztasz és azt teszed a táskába. Ezek jégakkuként müködnek és nem csak helyet foglalnak.
2012. jún. 21. 13:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az otthoni mélyhűtőnk a leggyengébb fokozaton is -23 fokot produkál, de feljebb tekertem ma reggel. Ez jó ötlet...erre nem is gondoltam.

Akku helyet valóban jó a víz....amúgy is saját tisztított vizet iszunk....ásványvizet, csapvizet soha. Szóval lesz nálunk víz dögivel. Minden ccm-et kifogok a hűtőtáskában használni. Amúgy Horvátországba, Makarskába megyünk, de útközben megejtünk egy 4 órás kirándulást a Plitvicei tavaknál. Ezért is írtam, hogy akár 15 órát is ki kell majd írnia.

2012. jún. 22. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!