2 ciciből szoptatott valaki hosszútávon?
Nem is értem...
Az igény szerinti szoptatàs az amikor megeteted a babàt,HA ÉHES. Nem amikor csörög a vekker,de nem is akkor ha nyekken egyet egy puki miatt.
Én össze- vissa szoptattam a fiamat és most a lànyomat is. Van,hogy egy cici kell van,hogy mindkettő. És akkor amikor éhes, kb 2,5-4 órànként. Ezt jelenti az igény szerint.
Fiammal szenvedtem az elején,hogy legyen tejem, csinàltam amit te is. Aztàn meguntam és nem törődtem senkivel csinàltam,ahogy jónak làttam, ha éhes volt cicizett és kész. Volt hogy napokig egy cici elég volt,aztàn kellett mindkettő hetekig, hónapokig.Aztàn a hozzàtàplàlàstól beàllt az egycicis üzemmód a végéig.
Lehet, hogy én értem rosszul, de a 2,5-3,5 óránként az simán igény szerintinek tűnik. Az én gyerekem pl. +-10 perc pontossággal szabályosan 3 óránként kért enni, éjjel is így ébredt magától kéthónapos koráig. Nála az igény szerinti szoptatás így nézett ki. Nem tartom korrektnek ítélkezni a kérdező felett, csak mert a ti gyereketeknek mások voltak az igényei...
A szöveg alapján én úgy értem, hogy az a gond, hogy a fejéssel és pótlással (ami gondolom, magában foglalja a cumi mosását, fertőtlenítését, etetést, mindent) egyórás egy étkezés, míg ha két mellből etet, az meglenne 20 perc alatt, de fél az apadástól. Annyira bírom, hogy fel se fogják a kérdést, de mindenki szidja szerencsétlent. :(
Az eddigi kommenteket figyelmen kívül hagyva, a kérdéssel kapcsolatban azt gondolom, hogy nem is értem, miért nem szoptattál már eddig is két mellből. Mivel fejsz és azzal pótolsz, ezért ugye teljes egészében te fedezed a baba anyatejszükségletét, aki jól gyarapodik, tehát a tej mennyisége elég. Az "csak" egy technikai részletkérdés, hogy azt a tejet kifejed vagy ő szívja ki. Csak nyerhetsz a két melles szoptatással, mert nem kell fejni, mosogatni, és az esetleges cumizavar is kizárható lesz. Az mindegy, hogy egy adott mell 6 óránként ad le x mennyiséget, vagy 3 óránként annak a felét.
Én két mellből szoptattam 7 hetes korától 11 hónapos koráig minden alkalommal, nagyon jó volt így. Nekem tanácsadó javasolta. Volt tejem bőven, a babám meg hosszan aludt éjszaka, szenvedtem a túltelítődéstől, a fejéshez meg béna voltam. A két melles szoptatással pedig nem volt olyan, hogy valamelyik mell éjszaka 12 órára kiesik a forgalomból, egyébként meg ez lett volna. Én az elején figyeltem, hogy minden alkalommal másik mellel kezdjük, aztán amikor nagyobb lett, és már nem volt túltermelés, akkor ez nem volt fontos. A te esetedben talán a problémás oldallal kezdenék mindig, vagy legalábbis gyakrabban, de majd te kitapasztalod.
Nekünk ez nagyon kényelmes volt, nem is értem, miért nem eleve a két melles módszert javasolják mindenkinek.
13#
"...Nem tartom korrektnek ítélkezni a kérdező felett, csak mert a ti gyereketeknek mások voltak az igényei...
... Annyira bírom, hogy fel se fogják a kérdést, de mindenki szidja szerencsétlent. :("
Oké kérlek magyaràzd még el amit nem értünk,ha ezt ìrja a kérdező:
"Nem vagyok az igény szerinti szoptatás híve, 2.5-3.5 óránként szoptatok. Ezen nem szeretnék vàltoztatni."
Mert ezen nem nagyon van mit magyaràzni, és senki nem esett emiatt a kérdezőnek csak többen leìrtuk,hogy màrpedig ez az igény szerinti szoptatàs,főleg miutàn kifejtette bővebben a kommentben,hogy miként cicizik a baba.
És bocs de téged tudlak csak idézni:
"Annyira bírom, hogy fel se fogják a kérdést..."
Szövegértés,szövegértés!!! Kicsit rà kellene gyúrni,hogy menjen!
Későbbiekben viszont ezt írta: "Azért eszik így a babám, mert így igényli. Azért, mert nyekken egyet, mert mondjuk pukiznia kell, nem fogom cicire tenni. De ez nem jelenti azt, hogy ha látom hogy éhes, nem adok neki."
Ha látja, hogy éhes, mellre teszi. Ez az igény szerint, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!