Tanácsra lenne szükségem!?
4. babám 6 hetes.
Az első 3 gyerkőc 1-másfél éves koráig szopott, 6 hónapig kizárólag anyatejet kaptak.
A mostani babámmal már nincs annyi időm összebújni, nyugodtan szoptatni, igazából az éjszakai egyszeri alkalom a miénk (egyszer ébred éjjel)
3 héttel korábban jött, kicsit ezért hipotón volt, nem szopott. Fejtem neki 4 héten át. Aztán ahogy erősödött, elkezdett szopni, de a tejem nagyon kevés.
Nappal elég, de az esti szopi után nagyon dühös, látom, hogy éhes, nem elég neki :(
4 gyerek mellett nem tudok annyit pihenni, enni-inni...igény szerint szoptatom, de nincs időm egy órán keresztül szopiztatni :(
Mit tegyek? Hogyan oldjam meg? Ti, ha voltatok hasonló helyzetben hogy csináltátok?
Félek tápi kell estére, de az lelkileg összetörne, bár nem vagyok egy "csakanyatejjeltáplálok-mindenáron" de fájna :(
Tudom, az a fontos, hogy ő ne legyen éhes....
Nem lesz semmi baj, ha most, lehet, hogy csak ideiglenesen, de veszel tápszert és kiegészíted az esti szoptatást. Ne kudarcként éld meg. Lehet, hogy pont az a doboz tápszer adna olyan megnyugvást, hogy a stressz elmúltával elég lenne a tejed, és nem is lenne rá szükség. A mostani állapoton mindenképp változtatnod kell. Rosszul érzed magad, mert nem elég a tej, stresszelsz, amitől aztán nem lesz több, viszont attól egyre jobban pánikolsz, hogy tápszer kell. Ebből ki kell lépni egy ponton.
Nyilván nem jut annyi idő a babára, és főleg nem magadra, mint a nagyobb gyerekeidnél. Én az ikreimmel jártam úgy, hogy estére egyszerűen nem volt elég, ha csak minimális 30-60ml-eket, de hozzápótoltunk. Adtam volna többet is, de csak ennyit kértek szopi után. És mégsem sikerült megszaporítanom a tejemet, hogy erre a kis kiegészítésre ne legyen szükségük. Ettől én még "túlnyomórészt anyatejjel tápláltként" tekintek rájuk.
Viszont esetleg lehet, hogy praktikusabb lenne magadra kötnöd, hordoznod a babát, leginkább szoptatás idején, akkor tudna tovább szopni igény szerint, és te is tudnál foglalkozni a másik hárommal. Mivel én ilyet sose csináltam, azt viszont nem tudom, hogy mennyire megvalósítható ez, mennyire tud nyugodtan szopizni egy csecsemő, miközben az anyja folyamatos mozgásban van, és a körülmények se feltétlenül csendesek és nyugodtak. De egy próbát lehet, hogy megérne.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok és a tanácsokat is!
Igaz az, hogy inkább egy kiegyensúlyozott anya, nyugodt baba, mint stresszelni....
Kellett tápi, 2 este, 30-40 ml-t evett meg.
Jóllakott és nyugodtan aludt!
Igazatok van, nem fog összedőlni a világ ettől. azért próbálkozom a szaporítással, remélem sikerül....de már nem élem meg katasztrófakén
Köszönöm nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!