Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tanácsra lenne szükségem!?

Tanácsra lenne szükségem!?

Figyelt kérdés

4. babám 6 hetes.

Az első 3 gyerkőc 1-másfél éves koráig szopott, 6 hónapig kizárólag anyatejet kaptak.

A mostani babámmal már nincs annyi időm összebújni, nyugodtan szoptatni, igazából az éjszakai egyszeri alkalom a miénk (egyszer ébred éjjel)

3 héttel korábban jött, kicsit ezért hipotón volt, nem szopott. Fejtem neki 4 héten át. Aztán ahogy erősödött, elkezdett szopni, de a tejem nagyon kevés.

Nappal elég, de az esti szopi után nagyon dühös, látom, hogy éhes, nem elég neki :(

4 gyerek mellett nem tudok annyit pihenni, enni-inni...igény szerint szoptatom, de nincs időm egy órán keresztül szopiztatni :(

Mit tegyek? Hogyan oldjam meg? Ti, ha voltatok hasonló helyzetben hogy csináltátok?

Félek tápi kell estére, de az lelkileg összetörne, bár nem vagyok egy "csakanyatejjeltáplálok-mindenáron" de fájna :(

Tudom, az a fontos, hogy ő ne legyen éhes....

2016. márc. 21. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Apuka nem tudna e kicsit többet besegiteni neked? Biztos a belsö feszko is okozza, hogy nincs elég tejed.. ha meg ne adj isten szüksége lenne tápszerre, akkor se törj össze.. 4 gyereket nevelsz.. nem vagy attol rossz anya!!!
2016. márc. 21. 21:33
 2/4 Vilcsianyuja ***** válasza:

Nem lesz semmi baj, ha most, lehet, hogy csak ideiglenesen, de veszel tápszert és kiegészíted az esti szoptatást. Ne kudarcként éld meg. Lehet, hogy pont az a doboz tápszer adna olyan megnyugvást, hogy a stressz elmúltával elég lenne a tejed, és nem is lenne rá szükség. A mostani állapoton mindenképp változtatnod kell. Rosszul érzed magad, mert nem elég a tej, stresszelsz, amitől aztán nem lesz több, viszont attól egyre jobban pánikolsz, hogy tápszer kell. Ebből ki kell lépni egy ponton.

Nyilván nem jut annyi idő a babára, és főleg nem magadra, mint a nagyobb gyerekeidnél. Én az ikreimmel jártam úgy, hogy estére egyszerűen nem volt elég, ha csak minimális 30-60ml-eket, de hozzápótoltunk. Adtam volna többet is, de csak ennyit kértek szopi után. És mégsem sikerült megszaporítanom a tejemet, hogy erre a kis kiegészítésre ne legyen szükségük. Ettől én még "túlnyomórészt anyatejjel tápláltként" tekintek rájuk.

Viszont esetleg lehet, hogy praktikusabb lenne magadra kötnöd, hordoznod a babát, leginkább szoptatás idején, akkor tudna tovább szopni igény szerint, és te is tudnál foglalkozni a másik hárommal. Mivel én ilyet sose csináltam, azt viszont nem tudom, hogy mennyire megvalósítható ez, mennyire tud nyugodtan szopizni egy csecsemő, miközben az anyja folyamatos mozgásban van, és a körülmények se feltétlenül csendesek és nyugodtak. De egy próbát lehet, hogy megérne.

2016. márc. 21. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:
az elsőnél volt ilyen tápszer-parám, pedig úgy jöttünk haza a kórházből, hogy fele-fele tápis volt, aztán 2-3 nap alatt csak anyatejre váltottunk. Később adtam neki estére pótlást, kb 3 hónaposan, de azt is, napközben lefejt tejből (30-60 ml-t). Végül olyan 7 hónaposan kapott még tápszert, ahogy csökkent a tejem, semmi baja nem lett. Most, a másodikkal no para, szintén fele-fele tápis volt, amit elfelejtettünk egy időre, viszont pár hete adok neki estére 30-50 ml-t, tápszert pluszban, mert totál kifogyok addigra. Gyerek boldogan alszik, én is, nem stresszelek. Szóval nyugi, semmi baja nem lesz attól a minimális tápszertől, viszont pl nálam is teljesen igaz az, hogy ha nem tudok pihenni, nincs tej sem! Már egy fél óra plusz alvás is sokat számít! Nagyon jó anya vagy, hidd el :)
2016. márc. 23. 14:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok és a tanácsokat is!

Igaz az, hogy inkább egy kiegyensúlyozott anya, nyugodt baba, mint stresszelni....

Kellett tápi, 2 este, 30-40 ml-t evett meg.

Jóllakott és nyugodtan aludt!

Igazatok van, nem fog összedőlni a világ ettől. azért próbálkozom a szaporítással, remélem sikerül....de már nem élem meg katasztrófakén

Köszönöm nektek!!

2016. márc. 24. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!