Tanácsra van szükségem, miért szopik össze vissza és miért nem alszik napközben 7 hetes babám?
A lányomnak is ezt mondta a védőnő, hogy x mennyiséget meg kellene ennie - hát nem eszi meg.
Csak egy példa: tegnap este 30!ml-t evett, majd beájult, 2 óra múlva ébredt, evett még 40ml-t, és aludt éjjel 5 órát.
Átlagosan 60-80ml-t eszik, pedig a védőnő szerint már 100-at kellene neki. Csak épp a lányomnak nem kell - ugyanis tudok eltenni is anyatejet a mélyhűtőbe...
A lányom meg 6 hét alatt 1,5 kg-t hízott, vagyis bőven elég neki az, amennyit eszik, hiába kellene többet ennie így én nem hallgatok a védőnőre - okoskodjon csak, egészségére:)
Néha egy órát is szopizik, néha többet is.
A hasára próbáld meg a gripe watert, nálunk az bevált.
Nézd, az én 13v hónapos babám SOHA nem szopott 150 grammnál többet, soha. Átlag 100-120 grammokkal volt el, most meg 10.3 kiló és 6 hónapos korától, amikor elkezdtünk kóstolgatni egészen 11 hónapos koráig alig kellett neki más. Nagyon hosszú ideig egy órán keresztül szopizott, az első két hónapban biztosan.
Ha elhagyjátok a tápszert, lehet, hogy nem fog fájni a hasa, próbáljátok meg. Lehet, hogy az alvása is rendeződni fog.
Szerintem a védőnőd inkább támadónő, figyelj a babádra és hallgass az ösztöneidre.
Mintha az én gyerekemröl írtál volna, aki most 8 hetes.
Nekem is max ennyi tejem van.
Nekem ezzel az a bajom, hogy ok, hogy 1 órát elvan 80 ml szopi után, de aztán 1 óra múlva minden kezdödik elöröl. Ez szép dolog az elsö hetekben vagy ha elsö gyerek.
Nálunk van egy 2 éves tesó is, aki marhára unja hogy anya szinte egész nap szoptat. eddig csináltam, de most abba hagyom. Meg is figyeltem ha 2 óránként szoptatok és utánna lefejem sem lett több tejem max 50 mili. ha meg 4 óránként szoptatok akkor 150 is van.
vagy is most béreltem egy mérleget végre, és írom emnnyit eszik, ciciböl majd kapja a tápszert, és így beállítom, hogy 3-4 óránál elöbb ne nagyon egyen. Sajnos képtelenség hogy nagylányom mellett az óránkénti szoptatást csináljam, mert sehova nem tudunk menni. A legközelebbi csaladtag 500 km-re lakik, így szó szerint egész nap egyedül vagyunk, ha nem tudunk kimozdulni, neki pedig ez nagyon rossz.
Szóval okosak az egy gyerekes anyukák, vagy akikböl döl a tej, de ez nem így van. Ha a tejed nem elég adjál neki, a tápszer nem ördögtöl való, és már azzal is sokat teszel ha a fele az étkezéseknek anyatej. de nem kell minden áron szoptatnod, ha neked kényelmesebb néha tápszert adni, és föleg ha a babának nem elég a tejed akkor tápszer.
a 20 percet azért mondják, mert szétszívja a cicit. én csak akkor veszem le ciicröl ha már érzem hogy szétázott, akkor a maradékot lefejem és rögötn megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!