Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tanácsra van szükségem, miért...

Tanácsra van szükségem, miért szopik össze vissza és miért nem alszik napközben 7 hetes babám?

Figyelt kérdés
Röviden összefoglalnám: Babám tegnap lett 7 hetes! 3400 grammal született, amióta itthon vagyunk küszködök a napközbeni altatással és evéssel! A kórházban kapott tápszer kiegészítést én itthon csak szoptatni szerettem volna! Nagyon össze vissza eszik van hogy 10-20 grammot van hogy 100-110 grammot és sajnos az első hetekben a súlya nem úgy gyarapodott ahogy a nagykönyvben meg van írva a védőnő azt tanácsolta mérjem mennyit eszik és amennyit neki meg kellene ennie már annyira egészítsem ki, tejem szerintem van ha 100-110-et is tud enni ráadásul este!!Azt is mondta a védőnő hogy fél óránál tovább ne hagyjam, hát minimum 45 perc hogy jól lakjon és akkor sem mindig sikerül! A másik probléma ha jól van lakva vagyis jól eszik akkor sem alszik el mindenre felriad 4-5 naponta alszik csak délutánonként 2.5-3 órát!!! Hasfájós azt már megtapasztaltam!! Kérem aki tud adjon tanácsot mert elég fárasztó ez így és nem ugrálhatnak mindig segíteni nekem!
2012. szept. 1. 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem egészen értem jól, de a védőnő azt tanácsolta, hogy mérjed, és ha nem evett eleget, akkor egészítsd ki tápszerrel? Mert, ha ezt mondta, akkor megy fel bennem a pumpa. Én nem értem komolyan a mai védőnőket, hogy mit képzelnek? Hol élnek? Meg mi az, hogy fél órát hagyjad csak? Az enyém is mondott ilyet...Normálisak komolyan? Az én babám újszülött korában meg még hét hetesen is legalább egy órákat szopizott egyszerre. Akkor még én sem hittem el, hogy ez majd változni fog, de megváltozott. Ma 5,5 hónapos 8 kilós vasgyúró és kb 5-8 perc alatt kiszívja azt, ami kell neki. Szóval ezek a védőnők, aki ilyen hülyeségeket magyarának, menjek a sunyiba. Ne egészítsd ki semmilyen tápszerrel az étkezéseket, mert annak egyenes útja, hogy elválasztódik a babád. Hasfájásra az Infacolt használtuk kb 2,5 hós korig minden szopi előtt kapta, ez segíti a büfit és szerintem nekünk használt. Mit jelent az, hogy nem úgy gyarapodott a babád, ahogy az a nagykönyvben meg votl írva? Most mennyi a súlya? Én arra gondolok, hogy amikor 10-20 grammokat eszik, akkor egyszerűen nem éhes. Valamiféle rendszert kellene bevezetni szopi ügyben és akkor meglátod beáll az alvókája is. Nekünk ilyen korban megvolt a rendszer. Most is van, de már szabadabb, mert teljesen igény szerint szopik és ezekben a melegekben kb fél óránként kínálom neki a cicit. Van, hogy kér pár kortyot és elég is neki. A szopi emelett nem csak a táplálkozást jelent, hanem a megnyugvást is.
2012. szept. 1. 16:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ hát hasfájásra én is az infacolt használom nem mindig csak amikor látom hogy sűrűn húzza a lábát!! A védőnő azt is mondta hogy 3 óránként ciciztessem mert mondtam neki hogy a babám akár óránként is szopizna!! Van hogy megy neki a 3 óra van hogy csak másfél órát bír ki!! Akkor szopiztatom! És egyszerűen nem hízott heti 100-150 grammot amit mondott a doktornő is! Most pedig heti 150- 200 grammot várnak el de úgy tűnik ez sem lesz meg! :( Ezért megfordult már a fejemben hogy kevés a tejem de tegnap 70-120 gramm között evett egész nap (este 120 gramm)! És általában nálunk is 1 óra a szopi!!
2012. szept. 1. 16:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Még annyi igen van ez a testsúlykg-ként 150 gramm ami annyit jelent hogy a babám most 3960 gramm akkor minden alkalomkor 80-85 grammot kellene ennie! És azért mondta hogy egészítsem ki ha ezt a mennyiséget nem enné meg!!! Pedig nem vagyok híve a tápszernek!!!
2012. szept. 1. 16:26
 4/12 anonim ***** válasza:

A lányomnak is ezt mondta a védőnő, hogy x mennyiséget meg kellene ennie - hát nem eszi meg.

Csak egy példa: tegnap este 30!ml-t evett, majd beájult, 2 óra múlva ébredt, evett még 40ml-t, és aludt éjjel 5 órát.

Átlagosan 60-80ml-t eszik, pedig a védőnő szerint már 100-at kellene neki. Csak épp a lányomnak nem kell - ugyanis tudok eltenni is anyatejet a mélyhűtőbe...

A lányom meg 6 hét alatt 1,5 kg-t hízott, vagyis bőven elég neki az, amennyit eszik, hiába kellene többet ennie így én nem hallgatok a védőnőre - okoskodjon csak, egészségére:)

Néha egy órát is szopizik, néha többet is.

A hasára próbáld meg a gripe watert, nálunk az bevált.

2012. szept. 1. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Szerintem nagyon stresszel téged a doki is meg a védőnő is, hogy mennyit kellene híznia a babádnak, így érthető , hogy Te is stresszes vagy. Ha szeretnéd szoptatni a babádat, akkor szerintem hagyd el a tápszert. Ezzel kapcsolatban olvass utána szoptatási szaklapokban, hogy mit javasolnak. Pl: www.lll.hu, vagy egyszerűen csak rákeresel. Minden szakirodalom azt mondja, hogy a pótlás elválasztódáshoz vezet. ha pótolsz, egyre kevesebb lesz a tejed és vége a szopinak. Az megint butaság, hogy azt mondja a védőnő, szoptass 3 óránként, ez kb 30 évvel ezelőtt volt protokoll. Szoptass akkor, amikor a babád igényli. Szerintem csak annyira lenne szükség, hogy megnyugodj, jobban ráhangolódj a babádra és meglátod rendbe jönnek a dolgok.
2012. szept. 1. 16:57
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi bekerültünk a kórházba egyéb okból 2 hetesen na ott be kellett tartanom egyik napról a másikra a 3órát előtte 30-1 óránként evett tudom túl sűrűn,de majd csak ritkult volna.Na lényeg haza mentünk és a tejem elkezdett durván fogyni így pótoltam 7-én 4 hónapos és tápszeres sajna.Szóval ne pótolj...
2012. szept. 1. 17:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Nézd, az én 13v hónapos babám SOHA nem szopott 150 grammnál többet, soha. Átlag 100-120 grammokkal volt el, most meg 10.3 kiló és 6 hónapos korától, amikor elkezdtünk kóstolgatni egészen 11 hónapos koráig alig kellett neki más. Nagyon hosszú ideig egy órán keresztül szopizott, az első két hónapban biztosan.

Ha elhagyjátok a tápszert, lehet, hogy nem fog fájni a hasa, próbáljátok meg. Lehet, hogy az alvása is rendeződni fog.

Szerintem a védőnőd inkább támadónő, figyelj a babádra és hallgass az ösztöneidre.

2012. szept. 2. 01:45
 8/12 anonim ***** válasza:
62%

Mintha az én gyerekemröl írtál volna, aki most 8 hetes.

Nekem is max ennyi tejem van.

Nekem ezzel az a bajom, hogy ok, hogy 1 órát elvan 80 ml szopi után, de aztán 1 óra múlva minden kezdödik elöröl. Ez szép dolog az elsö hetekben vagy ha elsö gyerek.

Nálunk van egy 2 éves tesó is, aki marhára unja hogy anya szinte egész nap szoptat. eddig csináltam, de most abba hagyom. Meg is figyeltem ha 2 óránként szoptatok és utánna lefejem sem lett több tejem max 50 mili. ha meg 4 óránként szoptatok akkor 150 is van.

vagy is most béreltem egy mérleget végre, és írom emnnyit eszik, ciciböl majd kapja a tápszert, és így beállítom, hogy 3-4 óránál elöbb ne nagyon egyen. Sajnos képtelenség hogy nagylányom mellett az óránkénti szoptatást csináljam, mert sehova nem tudunk menni. A legközelebbi csaladtag 500 km-re lakik, így szó szerint egész nap egyedül vagyunk, ha nem tudunk kimozdulni, neki pedig ez nagyon rossz.

Szóval okosak az egy gyerekes anyukák, vagy akikböl döl a tej, de ez nem így van. Ha a tejed nem elég adjál neki, a tápszer nem ördögtöl való, és már azzal is sokat teszel ha a fele az étkezéseknek anyatej. de nem kell minden áron szoptatnod, ha neked kényelmesebb néha tápszert adni, és föleg ha a babának nem elég a tejed akkor tápszer.

a 20 percet azért mondják, mert szétszívja a cicit. én csak akkor veszem le ciicröl ha már érzem hogy szétázott, akkor a maradékot lefejem és rögötn megkapja.

2012. szept. 2. 14:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! hát ma délután sajnos kapott pótlást mert megint szinte óránként evett volna és nem elég az 1 óra szopi neki már egy pár napja!! És néha az van hogy egy bizonyos idő után (mind 2 mellből szoptatok szinte mindig csak hajnalba nem) elkezd "vergődni" a cicin kiengedi de kéri keze lába jár- kérdezném szerintetek ez mitől lehet nincs mindig de azért előfordul mostanában sűrűbben! tényleg nincs elég tejem vagy nehezen jönne neki???!!! Nem tudom már de kezdek ki lenni!!! És nem szeretném ha éhezne :(
2012. szept. 2. 17:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Én pótlás ellen szóltam. Most már azt mondom, lehet, hogy tényleg kell. Hogy vergődik szopi közben arra gondolok, hogy azért lehet, mert alig jön neki, és tényleg kevés a tejed. persze nem biztos. Szóval én alapvetően pótlás ellenes vagyok, de vannak esetek, amikor nem lehet elkerülni sajnos. Próbáld akkor a tápszert, én este javasolnám leginkább és nézd, hogy meddig alszik. ha jobban alszik, akkor valószínű, hogy kell a tápszer. Egyébkéntm amit a védőnőd mondott továbra is nagy b.romság.
2012. szept. 4. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!