Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ne ítéljetek meg, csak tanácsr...

Ne ítéljetek meg, csak tanácsra van szükségem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Terhességem alatt nem dohányoztam, de szoptatás alatt rágyújtottam 1-1 cigire. Azt veszem észre a babámon, hogy nem jó a közérzete. Nem nyúlok több cigihez, fog változni a helyzet? Lehet újra nyugodt a babám? Valaki hasonló helyzetet élt már meg?
2010. aug. 9. 07:06
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Elképzelhető, hogy kapott egy kis nikotint a babád sajnos, de nem 100 %, hogy ettől rossz a közérzete. Nézz nála lázat, nem tudom mennyi idős, de sokmindentől lehet rossz kedve. Fogzás, front, nem aludta ki magát, fáj a hasa...

Tudom, hogy nehéz megállni, mert én is dohányoztam, de ne gyújts rá a szoptatás alatt, mert megváltozik a tej íze és lehet, hogy utána nem akarja majd elfogadni a tejedet, és nagy harcok árán tudod visszaszoktatni a normális szopizásra.

2010. aug. 9. 07:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: Hogy a kérdésedre válaszoljak, igen, javulni fog a helyzet, ha tényleg amiatt van probléma.
2010. aug. 9. 07:15
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Nyugodj meg, szerintem semmi köze a nikotinhoz. Ezer más dolog miatt lehet nyugtalan, vagy rossz közérzetű a babád (front, fogzás stb, mozgásfejlődés...) Sokszot lesz még ilyen.
2010. aug. 9. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:
58%

"Nyugodj meg, szerintem semmi köze a nikotinhoz."

Ezzel a válasszal, kedves utolsó, remélem, hogy azt sugallod, és nem csak ennek a kismamának, hogy dohányozzon nyugodtan szoptatás alatt.

Aki már csak négy-öt óránként szoptat, az napi egy-két szálat elvileg veszélytelenül elszívhat, ha ezt az adott szoptatás befejeztével teszi. Ebben az esetben a legkevesebb az anyatejben megjelenő nikotin. Ennél több szál azonban szerencsétlen esetben nikotinmérgezést okozhat, melynek a legelső jelei a szoptatott babában fellépő nyugtalanság és a szapora szívműködés. Később hasmenés és hányás alakulhat ki. A dohányzás ráadásul a tejmennyiséget is csökkenti, idő előtti elválasztáshoz vezethet, és megváltoztatja az anya testének természetes illatát. Mivel a kis csecsemők számára az illatok, köztük főként édesanyjuk összetéveszthetetlen illata az egyik legfontosabb ismertetőjel, mégis arra biztatnám, hogy saját és kisbabája érdekében is hagyja abba a dohányzást.

2010. aug. 9. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

remélem TUDOD, hogy

bocsánat az elírásért

2010. aug. 9. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Kedves Utolsó! Nem azt írtam, hogy nyugodtan dohányozzon, hanem hogy nyugodjon meg, mert nem jött el a világvége amiatt, hogy 1-2 szálat elszívott, főleg hogy nem gyújt többet rá. Bírom azokat, akik direkt keresik a kikezdhető szavakat abban, amit ír az ember...
2010. aug. 9. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!