Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ehetek szoptatás alatt,...

Mit ehetek szoptatás alatt, ami nem árt a kicsimnek?

Figyelt kérdés

1 hónapos babám van és szoptatok. De amióta megszületett nem tudok egy "JÓT" enni, mert majdnem mindegyik kajára valaki tuti azt mondja, hogy szerinte ne egyem meg...és kész, ezzel már el is bizonytalanodtam és nem merem megenni...Pl.: tegnap anyu babgulyást hozott, ő azt mondta, hogy a bab kivételével ehetek belőle...barátnőm meg azt, hogy inkább még ne próbálkozzak vele... :(

Tehát, nagyon megköszönném, ha írnátok olyan ételeket, amiktől TUTI nem lesz hasgörcse a kicsinek!!!

Előre is köszönöm a válaszokat!!

2010. ápr. 1. 09:37
 1/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
74%
Ehetsz MINDENT, csak mértékkel. Elsősorban a puffasztó, gázképző kajákra mondják, hogy nem szabad szoptatás alatt enni (pl. éppen a bab, káposzta, stb.), aztán a savas ételekre (pl. citrusfélék), végül az allergizáló ételekre. Nekem nem hasfájós a lányom, és mindent eszek. Legjobb, ha eszel egy kisebb adag "veszélyesnek mondott" fogást jóízűen, aztán ha nincs semmi baja a kicsidnek, akkor másnap is ehetsz egy tányérral.
2010. ápr. 1. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Én is ettem/eszek mindent. A kicsiknek általában attól van hasgörcse, ha mohón szopiznak, és sok levegőt nyelnek. A bab az anyuka belében okozhat gázképződést, nem diffundál bele az anyatejbe.
2010. ápr. 1. 09:47
 3/8 A kérdező kommentje:

De akkor miért beszélnek úgy az emberek a babról meg a K-betűsekről, mintha "méreg" lenne???? Ez tök bezavarja az embert... :(

De azért nektek köszi a válaszokat!

2010. ápr. 1. 10:01
 4/8 anonim ***** válasza:
szia!szerintem is ehetsz mindent,max.egy kicsit óvatosabban és ha nem lesz semmi baja akkor máskor is ehetsz abból.egyébként én se mertem enni semmit,mindent betartottam és a lányom 3 hónapos koráig mégis nagyon hasfájós volt,aztán egyik napról a másikra megszünt!a 3. hónap után minden könnyebb lesz!(legalábbis nekünk így volt)
2010. ápr. 1. 10:21
 5/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ezek régen kialakult, berögződött hiedelmek szerintem, mert régebben nem tudták elképzelni, mitől hasfájós a baba, vagy mitől szorulásos, vagy éppen mitől pukizik vagy éppen nem pukizik. Aztán ráfogták, hogy biztos attól, amit az anya eszik. Bizonyos ízanyagok lehet, hogy tényleg bejutnak a vérbe, így a tejbe is (mondjuk, a karfiol jellegzetes ízéről el tudom hinni, hogy a tej is átveszi), de hogy ettől a babának bármi baja legyen... egy biztos, ahogy előzőekben írták, a gázok nem szívódnak fel a vérbe.
2010. ápr. 1. 10:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez volt az egyik első kérdés, amit feltettem gyermekorvosomnak. Nagyon alapos nő, de nem egy parázós típus: azt mondta, hogy BÁRMIT ehetek, még epret, babot és szénsavasat is. Majd kitapasztalom, hogy a babámnak mi a jó, mi a rossz.

Azóta ettem epret, bablevest, borsólevest, ittam kólát, a tejem mégis rengeteg, erős, a babám szívesen issza, és semmi baja: nagyokat alszik, nem hasfájós.

2010. ápr. 1. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
próbálkozz,én ennyit tudok javasolni.az én fiam a borsótól és a paradicsompürétől üvöltött,mint a sakál.a káposztától nem.
2010. ápr. 1. 16:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Gyereke válogatja , hogy mitől fáj a hasa. Az én babámnak amitől tuti fájt az a banán, paradicsom, tejtermékek.Neked kell kitapasztalni.
2010. ápr. 2. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!