Szoptatás alatt ehetek málnát?
Málna is ugyan olyan alergén növény.
Söt talán az még jobban kiszokta ütni az embert mint az eper.
ès nem lehet.
a málnát sem a magja miatt nem lehet adni a babának hanem mert alergén. paszírozva mindent lehetne adni a babának, mert simán áttudnád paszírozni, hogy mag ne legyen benne.
Kedves első válaszoló, nem a babának adná, hanem ő enné!
Kedves Kérdező! Az eper igen erős allergén, a málnáról nem nagyon hallottam ilyet. A legbiztosabb, ha egyik délelőtt eszel pár szemet, és figyeled a babát. Ha nem mutat reakciót (hasfájás, kiütés), akkor nyugodtan eheted.
Én biztosra mentem, és kihagytam. Minden apró magvas gyümölcs allergén (kivi, banán, eper, málna stb.)
Ha nem allergiás rá, akkor nyilván semmi nem történik, de ha igen, azt meg nem tudni pontosan hogy mi, én nem kockáztattam, igaz másfajta allergiánk volt bőven...
Nem lehet tudni pontosan mi és hogyan megy át az anyatejbe, de sok minden átmegy.
Egy idényt ki lehet bírni málna nélkül.
Én is szoptatok és ettem málnát epret és ribizlit!! Persze mindig csak keveset! Nem lett baja a babámnak ugyanis a magok nem mennek átt a tejbe és az váltja ki allergiát!
3 hós anyukája
14.47es!
te érted amit irni akartam.
elsö voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!