Milyen gyümölcsöt ehetek szoptatás alatt?
Mostanában azt mondják, hogy ki kell próbálni, vajon birja a baba vagy nem. Nem tudom, hogy merjek-e kisérletezni, de valamilyen gyümölcsöt is ennék...Mi az amit nem szabad enni?
Dinnyét ehetek?
Szerintem minden gyümit ehetsz.
Inkább a hüvelyes zöldségekkel szokott bibi lenni. (pl. bab, borsó); de az se mindenkinél okoz bajt.
Eper az allergén és átmehet a tejbe. Jobb félni, mint megijedni.
Amúgy szerintem minden mást.
Minden gyümölcsöt és zöldségfélét ehetsz, amit óvatosabban, azok a káposztafélék és a száraz hüvelyesek. Ezekböl elöször csak keveset egyél, ha utána a baba feltünöen nyugtalanabb, akkor azt a bizonyos ételt kerüld el. Ugyanez érvényes a gyümöclsökre is, ha valamelyik után gond van, akkor azt kerüld ki. Amiatt, hogy esetleg egy-két valami nem tetszik neki, nem szabad az összeset kihagyni.
A legtöbb babának nincs semmi baja se a zöldségekkel, sem a gyümölcsökkel, viszont fontos, hogy az anya egye ezeket, mert különben a teje nem tartalmaz vitaminokat meg elegendö tápanyagot.
De eper már nincs. :o)
Én nem ettem epret, málnát. Kiwit se ennék, de hát most az sem jellemző...
Aztán a zöldségeknél: káposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, kukorica, gomba (na jó az nem zöldség :o) bab, nálam ezek okoztak gondot.
Van egy trükk a brokkoli, karfiol, karalábé semlegesítésére: Az első főzővízben forralni 2-3 percig, majd azt leönteni, és új vízben tovább főzni.
Nekünk bejött!
Se nekem, se a gyerekeknek nem okoz szélgörcsöt. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!