Miért mondják az orvosok, védőnők azt, hogy 20 percnél ne tartson tovább a szopi egy-egy mellen? Érdemes betartani?
Szió!
Az én kislányom 21 hetes és 30 percig szopcsizik, mivel van itthon mérlegem, szoktam mérni is. Van olyan, hogy 20 perc alatt eszik 120-at, és az utolsó 10 percbem meg 80-at. Ha csak 20 percig szoptatnám (amit az én védőnőm is mondott), akkor bizony éhes maradna a pici lány. Ezért úgy gondolom, hogy 20 percnél tarthat tovább a dolog, de azért abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy nem szabad órákig mellen hagyni.
Szerintem az a biztos, hogy figyeled a babádat, és az ő igényeinek megfelelően alakítod a dolgokat. Ha ügyesen eszik, akkor elég lehet neki akár 5-10 perc, de ha nem, akkor tovább is tarthat. Úgyis látod, hogy mikor szopik aktívan és mikor cumizik.
Boldog babázást!!!
Szia!
Azért mondják, hogy nem szabad tovább ciciztetni, mert ha túl sokáig lóg rajta, kisebesítheti a mellbimbót. Na meg aztán kinek jó, ha összeérnek a szoptatások... Az első napokban az én babám is sokáig szopizott, meg is lett az eredménye, mert annyira kisebesedett, hogy alig bírtam a szájába adni még napokig. Aztán nem hagytam, hogy sokáig cuppogjon rajta, és megszokta, mostmár 10-15 perc egy szopi.
Szóval érdemes betartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!