Mennyire fontos betartani a minimun 3 óránkénti szoptatást? (bővebben lent)
5 óra hosszát nyugodtan hagyhatod, ha ő nem ébred fel arra, hogy éhes lenne! Dokinénink szokta mondani, hogy nem hülye a gyerek, ha éhes, felkel.
Tapasztalat. Én keltegettem a gyereket (éjjel is) 3 óránként, aztán egyszer hulla lettem és nem ébredtem fel az órára éjjel, így a gyerek 12 órát aludt és onnantól átaludta az éjszakákat (valószínűleg előtte is átaludta volna, ha hagyom...)
Szia. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor indult be a tejem. A kislányom 2 óránként szopizott napközben, de este 1szer kelt fel, de volt hogy átaludta az éjjelt. Aztán másnap ismét 2 óránként evett. Én éjjel nem ébresztettem, hiába azt mondta a védőnő, mert úgy voltam vele, ha éhes úgyis jelez, valamint napközben elég sokat evett ahhoz hogy az éjjel aludjon.
Hagyjad nyugodtan aludni, fel fog kelni ha éhes. Lehet annyit eszik hogy jól lakik és nyugodtan alszik 4 órát. Azt figyeld hogy a napi minimum azért legyen meg ki ne száradjon, ez kb a testsúly (kilóban) 150-szerese. Valahol ezen érték körül legyen a megevett mennyiség (már ha méred).
Nagyon sok boldogságot és kitartást az első hetekhez! :)
2 hónapos kislány anyukája
Szia!
3 hónapos a lányom, az első két hétben tudtam csak szoptatni. Ő is rengeteget aludt nappal, éjjel egyszer kelt, akkor is csak olyan hajnali 4-5 között. Volt, hogy nem evett csak napi 4szer. Így a védőnő azt tanácsolta, hogy keltsem fel 3 óránként. Na, hát mondanom sem kell teljesen borult minden. Éjjel kétszer ébredt, nappal percre pontosan háromóránként kelt, azóta is betartja. Én nagyon bánom, hogy nem hagytam hogy akkor egyen amikor ő akarja. Azóta az éjszakáink sem oylan nyugisak mint abban a két hétben. Pedig akkor még csak két hetes volt, de sokkal jobban, nyugisabban aludt. És nem hajnali 2kor, hanem 4 vagy 5kor kelt. Nagyon, nagyon bánom hogy hallgattam a védőnőre ezzel kapcsolatban!!!!!!!!!!!!! Ha valamit újra lehetne kezdeni a babó születése óta, semmi más nem lenne, csak ez, hogy 100% nem kelteném fel!!!!! Ez persze a te döntésed, de ha nekem lesz még egy picur, nem fogom felébreszteni!
12:04-es vagyok. A kislányom (2 hónapos) már úgy alszik, hogy este 7-kor fürdetés, majd evés és 8-kor alszik, majd reggel 5-6 körül kel csak. Ez már 2 hete így megy, addig 2-3 körül is kelt egyszer enni. Ő kialakította a kis napirendjét. Ha fél 6-kor is eszik este, 7 előtt már üvölt, mert tudja hogy fürdetés-evés-alvás jön. Ezt már megszokta, és már mi is át tudjuk aludni az éjszakákat.
Sok boldogságot még1szer! :D
Köszi a válaszokat!
ma megfogadtam hogy nem fogom többet felkelteni... megtettem..evett minimálisat(nem tudom mennyit de alig) most meg le sem tudom tenni mert sír rögtön...
Inkább kivárom hogy keljen akkor legalább rendesen eszik sokat...
még egyszer köszönöm boldog babázást, jó egészséget akinek aktuális:)
Kizárólag akkor kell kelteni a babákat, ha a túlzott sárgaság miatt jelentősen aluszékonyak és emiatt nem gyarapodnak megfelelően.
Minden egyéb esetben akkor kell szopiztatni, ha ő szükségét jelzi. :)
Szia! Nálunk is ugyanez a helyzet. Én is keltegettem eddig, mert képes volt 5 órát is aludni napközben, és megfigyeltem, ha keltjük, utána olyan nyűgös, hogy nem tud elaludni, és altathatjuk órákig, mire végre elszalszik.
Nekem is a védőnő mondja mindig, hogy "és? kétóránként eszik? vagy óránkénk?" Mondom: "Micsoda???? Örülök, ha napi 6 evészet van..."
Szóval mostmár én is kihasználok minden időt amíg alszik, nem fogom ébreszteni. Neked is vannak jó megfegyeléseid, inkább ne nyűgösködjön, ne ébresztgesd. Próbáljuk meg ezt a megoldást :o)
Jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!