Aki vegyesen tudja etetni a babáját (cici/táp), hogy csinálja?
Figyelt kérdés
Én lemérem, aztán cici, mérés és táp, de a mérleg néha hülyeségeket mér, van amikor dunsztom sincs, mennyivel kéne kipótolni... ti hogy csináljátok?2010. márc. 29. 09:44
1/11 anonim válasza:
Szerintem ne méregesd mennyi eszik, fölösleges.
Heti egy mérés elég, hogy emnnyit gyarapodott.
2/11 anonim válasza:
Én sosem méregettem, mindig elkészitettem ugyanannyi mennyiségű tápszert és annyit evett belőle amennyit kért. Tudják ők hogy mikor elég.
3/11 A kérdező kommentje:
Mennyit készítenétek oda egy 4,5 kilós babának? Ha tudom, hogy kb. 30-40 ml-t szokott kb kiszívni akkor legyen még 60 odakészítve?
2010. márc. 29. 11:00
4/11 anonim válasza:
Minden egyes etetés alkalmával adok neki cicit is. + csinálok 80ml tápszert is. Így elég neki. Estére többet csinálok kicsivel, mert akkor kevesebb a tejem. Be tudod lőni kb. 3 etetés után, hogy még a cici után mennyi tápszert adj neki. Nem tudom milyen idős a kicsid. A tápszert mindíg közvetlen a szoptatás előtt készítsd el és míg szoptatsz addig kihül a megfelelő hőmérsékletre. PL: nekem a héten lesz 4 hónapos a babám és összesen kb. 150-170ml-t eszik. Ebből ugye kb.80ml a tápszer. Ha valamilyen oknál fogva kimarad a cici(ritka) akkor eleve 150ml tápszert csinálok neki és elég.
6/11 A kérdező kommentje:
Most múlt egy hónapos.
Csak nem tudom, hogy honnan tudom, hogy elég neki, de nem túl sok.
Kiköpi? Nekem csak az volt hogy vagy még tátog, vagy pedig elkezd laposan pislogni és kiterül a vállamon.
2010. márc. 29. 11:10
7/11 anonim válasza:
Megint én vagyok. Most néztem mikor mi 4600g voltunk kb. 120ml szopizott. Akkor még nem adtam neki kiegészítést. Tehát ha szopizik 40ml-t készíts neki 80ml tápit. At utolsó 20ml-t ne add oda neki, vedd el tőle és nézd meg elég volt e. Ha nem add oda a maradékot is.
8/11 anonim válasza:
Kiköpni nem fogja. Ha mohó és többet eszik mint ami kellene neki, akkor kibukja a felesleget. Abbó fogod tudni, hogy sok volt, így legkőztelebb 10-20ml-vel kevesebbet is elég csinálni.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi, következő alkalommal ezt próbálom, sokkal könnyebbnek hangzik így... elkezdtem a mérleget nézegetni, de már többször mutatott olyat, hogy fél óra szopi után -10 g volt a gyerek, pedig semmit sem csináltam vele. (ha pelust cseréltem volna közben akkor érthető de így nem :))
2010. márc. 29. 11:23
10/11 anonim válasza:
Nincs mit.Én nem méregetem pedig van mérlegem. Sok sikert és csak nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!