Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van aki nagyon sokáig szoptatott?

Van aki nagyon sokáig szoptatott?

Figyelt kérdés
Hány hónapos/éves korig? Okozott valami problémát a baba vagy a ti hétköznapjaitokban? Család, környezet mit szólt hozzá? Ti is egyetértettetek vele, hogy jó ha sokáig szopizik, vagy inkább a baba "harcolta ki" magának?
2016. jan. 10. 18:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%

Az én lánykám majdnem 11 hónapos,de nem siettem el az étkezések bevezetését,mivel rengeteg tejem van és szépen hízik,10 kiló.Most ott tartunk,hogy éjjel szopizik egyet,reggel szintén és 10-11 óra körül eszik tízóraira gyümölcsöt.Utána megint szopizik,majd délután ebédel egy főzelékes husit,utána megint csak szopizik lefekvésig,esetleg a délután megmaradt főzeléket adom neki oda este.Tehát 2-2,5 szilárd étkezése van eddig.Amíg igényli,én szoptatni fogom.Azért a 2 éves kor már a maximum határ nekem,de aki tovább szoptat,egyáltalán nem ítélem el.

Üdv

2016. jan. 11. 09:29
 12/14 anonim ***** válasza:
65%
Imsertem olyat, aki az 5 éves gyerekét még szoptatta. Az már szerintem elég beteges....
2016. jan. 11. 09:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Mi számít "nagyon sokáig"nak? Sokaknak (orvosoknak is!!) már az egy év is sok, egy doktornő pl múltkor felvilágosított, hogy az anyatej már 15 hónapos korban semmit nem ad a gyereknek...

A legnagyobb gyerekem 5,5 éves, az ő születése óta non stop szoptatok: ő 2,5 évesen hagyta abba - 2 éves volt amikor a húga született, így közel fél évig osztoztak a cicin, igaz, ő már csak este lefekvéshez kérte. A lány 2,5 évesen hagyta el egyik napról a másikra: a kicsi születése előtti este cicizett utoljára. A kicsi most 16 hónapos, és szerintem még mindig minimum fele-fele arányban oszlik meg az anyatej és a szilárd kaja arány nála. Én magamon azt vettem észre, hogy kb az a 2-2,5 éves kor az, amikor nekem elkezd macerás lenni, amikor már szeretném ha leszoknának, és ez eddig be is jött. :)

Nálunk a családon, baráti körön belül ez teljesen oké, akik hasonlóan gondolkodnak, vagy csak ismerik az életformánkat, azok nem akadnak fenn rajta, sőt, mondják, milyen jó a gyerekeknek hogy ilyen sokáig ciciznek. Idegenek meglepődnek, de általában azért pozitív a reakció.

Problémát csak ott okoz, hogy éjjel sokáig cicizett mindegyik, a kicsi most is még többször megébred és cicivel alszik vissza.

2016. jan. 11. 23:10
 14/14 anonim ***** válasza:

A nagy 3 éves még elalváshoz kéri, a kicsi 4 hónapos.

Semmi problémát nem jelentett, egyik védőnő szólt csak, hogy már nem jó neki, de szerencsére elköltöztünk onnan. A mostani védőnő annyit mondott, hogy de jó, mikor elmondtam, hogy tandem szoptatok.

Nagyszülők egy ideig próbáltak rábeszélni, hogy erővel szoktassam le, de mivel nem tudtak logikus érvet felhozni ellene, így abbahagyták.

2016. jan. 14. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!