Sokáig szoptatott gyereketek későbbiekben cumizott vagy szopta az ujját?
Figyelt kérdés
Jól látom, hogy a sokáig szoptatott babák nem ujjszopósak/cumisak?2013. júl. 11. 14:28
1/6 anonim válasza:
Lehet, hogy ennek van valami alapja, de nem törvényszerű. Én a kisfiamat 13 hónapig szoptattam, ez nem kimondottan hosszú idő, de nem is rövid, a kislányom 15 hónapos, még szopizik, egyikük sem szopta soha az ujját és nem is cumiztak. De ismerek többeket, akik 1-1,5 évig szoptattak, de a gyerekük emellett ujjszopós volt (még bőven az elválasztás előtt lettek azok), és tudok olyanról is, aki 2 éves kora után még szoptatta a kislányát, aki emellett cumizott. Szóval van mindenféle.
2/6 anonim válasza:
A nagyobbik 1,5 éves koráig szopizott, a kisebbik 3 hetes koráig. Egyikük sem cumizott, max pár hétig, az ujjukat sem szopizták soha. Szerintem nincs összefüggés.
3/6 anonim válasza:
Nekem mind a kettő cumis is volt majdnem a kezdetektől, de sokáig is szopiztak. Nem hiszem, hogy lenne összefüggés. Van barátnőm, akinek a kislánya alig két hónapig kapott anyatejet, de ő is gyakorlatilag a pólyától ujjszopós volt iskolás koráig. Másik barátnőm már szüli úgy ment, hogy vitte a cumit a babának, de az csak kiköpte, az ujját sem szopta soha, az anyatejről is hamar leszokott... Ismerősi körben van mindenféle variáció, nem láttam semmiféle összefüggést ebben.
4/6 anonim válasza:
Az én lányom sokáig szopott, nem cumizott vagy az ujját sem szopta sosem. Az ismerősök között sok sokáig szopó gyerek van, teljesen vegyesen cumisok/ujjszopók.
5/6 anonim válasza:
Az én gyerekeim már 2 hónaposan elkezdték szopni az ujjukat, pedig akkor még csak szopiztak.
6/6 anonim válasza:
Nekem sem cumizott vagy szopta az ujját egyik sem. De szerintem nem igazán attól függ, hogy időre vagy igény szerint szoptatott, vagy tápszeres gyerekek, mert én is ismerek mindegyik fajtából ilyet is meg olyat is. Sokkal inkább egyéni dolog, melyiknek milyen erős a szopási reflexe, mennyire elégíti azt ki a táplálkozás alatt, azaz van-e még igénye kaja után "dolgozni" a szájával.
Illetve, még lehet egy olyan közvetett összefüggés, hogy ÁLTALÁBAN az szoptat sokáig, aki amúgy is a válaszkész nevelés híve, és a hosszú szoptatás együtt szokott járni az igény szerinti szoptatással, hordozással és hasonlókkal - és a hordozott babák/gyerekek sokkal ritkábban szoktak cumizni. De ez sem törvényszerű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!