Van még valaki, akinek nincs több teje akármit csinál? Vagy tápszerrel pótol?
Babám most 5 hetes.Szépen beindult a tejem is, szopizott ügyesen, aztán 1 hetes korától jöttek a bajok.Nem volt elég a tejem neki, nem hízott 2 hét alatt csak 11 dkgt.Tápszeres pótlás kellett.Vettem szoptanítot, azzal pótoltam és kézi avennttel próbáltam fejni, nem sok sikerrel.Mindig elaludt evés közben.A szoptaníttal félrenyelt, hátranyelte a nyelvét, elszürkült, majdnem megfulladt, ki kellett a torkábol szedni.Kórházban voltunk 3 napot, kapott antibiotikumot.Szopott mindi egy órát, utánna kapott pótlást, utánna fejtem.Vettem more milket, attól picit több lett.Hazajöttünk hívtam fejőnőt, megtanított kézzel.Azzal se jöt egyszerre vagy 20-30 ml.
Próbáltam homeot, rántott levest, őszilevet, zabtejet, laktoherbet, alnaturat, fitolacot, hipp szoptatós teát.
Vettem elektromos medelát, azzal se jött, béreltem klinikai medelát, ezzel jön jobban, csak hamarabb végzek több nem lesz.
4 cumisüveg van, dr.brown, ezzel végre nem fuldoklik a többi Sz@r..Nuk, tomee tipee, nuby.
De még ebből is máshogy kell mint ciciből, már meg nem tud szopni rendesen, mindig elveszti a vákumot.Nagy nehezen megeszi a 30-t ciciből, vagy annyit se meg 100 táp:(
Minden este sírva fejem le neki azt a 20 ml, mert fontos az anyatej.Velem alszik, hogy szopjon közbe igx csak 1x kel táp éjszaka.(
Már megint csökken a tejem, pedig annyi pénzt, időt és anargiát fordítottam már rá, hogy legyen egy kevés.De lehet gonosz vagyok, néha úgy érzem belefáradtam már, hogy minden evés után még kínozom magam 1 órán keresztül 20 ml-ért.A babám is szeret cicizni, de már 10 perc után visít ha ciciből ennni is kell.
Anyatejet kéne kapjon(gyűjtőből nem akarok), de ez igy nem jo senkinek.Utálom a tápszert, meg hogy igy alakult.Meddig csináljam igy?
Tudom, hogy mindent megtettem, de nagyon rossz érzés mégis.Abbahagynám a szopit akkor is mardosna a lelkiismeret, de igy meg megzavarodok, hogy szenvedünk mind ketten.:(
Hogy tudja magát az ember túltenni rajta????
Szia! Nekem 3 hónapos volt a fiam, amikor majdnem elapadt a tejem, de én nagyon nagyon elszánt voltam. Amit csináltam: igény szerint szoptattam továbbra is, de amikor a jobb cicivel végzett, akkor áttettem balra, és közben fejtem a jobbat géppel. Akkor medela kézim volt épp. Aztán az éjszakai alvás előtt mindig kifejtem, átmasszíroztam- fejés céljból- mindkét mellem. Ez néha 2 órába is beletelt:S 10 hónapos koráig csináltam is.
Egyébként én azt vettem észre, hogy amikor kezdte átaludni az éjszakát, akkor 2-3 napig nagyon feszült a mellem, kőkemény volt, mire felébredt szopizni. Aztán a 3. nap után szépen már nem volt kemény, lelöttyedt, és nem is volt benne tejci. Utána olvstam mindent, amit találtam témában. Azt ajánlották itten neten, hogy 6 óránál több idő ne teljen el két szopi, vagy fejés között. Így az éjszakai lefekvésemet ehhez igazítottam. Ami még segített az a Gynex csepp. A végén annyi tejem lett, hogy 10 hónaposan ugyan abbahagytam a szoptatást, de a kisfiam 13 hónapig kapott pótlást a mélyhűtőből... persze cseréltem a készletet mindig.
Ha valami nem vili, mert nem jól írtam, szólj, leírom még egyszer, végre valaki érdeklődőnek is leírhatom tapasztalataimat... hátha másnak is bejön. Elég kemény meló volt, de ha valaki szán bele energiát, megtérülhet és lesz eredménye:)
van akinek a more milk bejön, nekem nem vált be, pedig két dobozzal is bevettem, semmi eredménye nem volt. De kipróbáltam én is, és nem mindenki egyforma!!!
Nekem Gynex jött be, olcsóbb is és az 3 havi adag! 5 napig szedni 2 nap szünet.
Még kifelejtettem:
1. próbálj kicsit megnyugodni, a stressz nem jó a tejnek.
2. én akkor éreztem, hogy sok sok tejem van, amikor sok krumplit ettem- magyarul szénhidrátot- (keményítőt jelen esetben)
tepsis krumpli, fölkockázva, fűszerezve-amivel szabad szopi miatt- és bevágni a sütőbe kis olajjal, kis vízzel az alján..
köszönöm, kedves vagy, krumplit eszek krumplival, meg tésztát, kenyeret, de semmi sajnos.A gynex cseppet biztos lehet szedni?nem irják, hogy erre is jó vagy hogy szabad e.A tejhez prolaktin kell nem ösztrogén.Vagy akkor hogy hat?Az a baj, hogy már a ciciből se akarja szívni csak mikor rácupan, pár perc
utánna tépi meg visít:(
Eddig nem csinálta, de cumibol elfogadja a tejet.Igy is egy szopi egy óra és lenne még benne egy kevés, de már nem tudja szivni, rosszul szivja.Eddig jol csinálta, de minél tobbet kap uvegbolt, annál kevésbé megy cicibol.Viszont cicin se lehet mindig épp az volt a baj, hogy nem tudott termelodni,mert mindig szivta éjjel nappal.Hogy tudnám visszaszokatni a cicire?Mindenki azt mondja, hogy már sehogy, fejjem le amit nem sziv ki és annyi, adjam oda...
Szia, a fiam most 5 hetes, első időktől csak az evésről szólt az életünk, a kórházból nulla tejjel jöttem haza, feltornáztuk az ismert módszerekkel (more milk, nyugalom evés ivás min. 4 liter, tea, LLL tanácsadó hívogatása, szoptanít, stb.) 60 ml-re, de ez sem stabil, van, amikor 10-et sikerül fél óra alatt.
Volt 2 hét, amikor a tanácsolt "magam mellé veszem az ágyba a gyereket és nyugodtan egész nap szoptatom" módszerrel sírattam a gyereket meg bőgtem én is, mert egyszerűen nem volt tej, nem hízott, sírt, én nem tudtam mellette se fürödni se kimosni a ruháinkat...
Én feladtam, most fele tápszer fele tej, mérleggel mérem.
Nagyon rosszul éreztem magam én is folyamatosan, mert nagyon akartam és nem tudtam neki tejet adni, bőgve kevertem a tápot.
Most először lemérem aztán szopizás, ameddig meg nem unja, utána még nyomkodom, hátha jön valami még, aztán lemérem megint és kipótolom táppal. Ezt tudom csinálni.
Gynexet hol lehet venni?Mennyibe kerül?Megpróbálom.
Refluxom volt régem, motiliumot irtak fel, csak rosszabb lett tőle...:D
Nem igen próbálom ki, bár még van belőle, de biztos nem jó, 4 éve itt pakolászom már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!