Elapadt anyatejet hogy hozhatom vissza?
Próbáld meg az lll.hu-t, hátha.
De azért leírom az én történetemet is, hogy ne ess kétségbe, ha tápszeres lesz. Komplikációk léptek fel a szülés közben (időre született), közel egy liter vért vesztettem. Tejem nem volt, legalábbis értékelhető mennyiség. Vicces 2-5 ml-t sikerült lefejnem csak. A második héten jött a gyerekorvos, szóba került a szoptatás. Elmondtam, hogy lóf... se jön, hiába próbálkozom.
Ekkor a gyerekorvos mondta, hogy ha a kórházban pár cseppet legalább kiszívott, akkor a kolosztrum átjutott. Tápanyag szempontjából pedig a tápszer pontosan azt tudja, mint az anyatej - úgyhogy ne szívassam magam tovább, kapjon tápszert.
Így is lett, tápszeres lett. Immár másfél éves, egészséges, jól fejlődő gyerek. Beteg akkor lett először, amikor közösségbe került, de ott kikerülhetetlen volt a dolog.
Tehát a tápszer nem ördögtől való dolog, ugyanúgy ellátja minden tápanyaggal, mint az anyatej. Az anyai stressz már kevésbé tesz jót neki.
Próbálkozz, de ha nem megy, akkor ne agyalj tovább a dolgon. A tápszerrel is megkap minden fontos tápanyagot, nem kerül hátrányba.
Kétszer is elapadt a tejem 5 hónapos korban meg 6 hónapos korban.
Első alkalommal elég volt, hogy ujra rengeteget ittam 2,5 -3 liter víz plusz sokat fejtem. 2 szopi között, vagy szopi után egyből a másik cicit lefejtem. Váltott mellből szoptatok, mindig csak egyből. Másodjára már ennyi nem volt elég. Most iszom a caramalzt (bio boltban kapható) es korábban fekszem este, meg beiktattam napközben egy alvást. Most így jött vissza a tejem. Ilyenkor már nem segít a "többször cicre tenni", mert ha nem éhes nem eszik, meg már ritkábban is cicizik mint az első hetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!