Van még arra esély, hogy legyen elég tejem?
A fejéssel elvileg nem tudsz annyit lefejni, amennyit a baba ki tud szívni, ők ebben ügyesebbek, így lehet, hogy a 80ml-nél több is jut a pocakjába.
A két szopi közötti időben nyugodt a baba, vagy azt látod, hogy éhes folyton? Ha 2-3 óránként eszik, az teljesen normális még ilyenkor, ez nem jelenti azt, hogy éhezne.
Amit megpróbálhatsz: szoptatós tea, malátaital/alkoholmentes sör, sok-sok folyadék, elsősorban víz, nekem tapasztalatom alapján a gyümölcs is jót tesz, főleg a banán. Forró zuhany is serkentheti a tejtermelést. illetve minél több alvás. Nekem az első hetekben az vált be, hogy naponta többször is ledőltem aludni, utána mindig több tejem volt, mint mikor ébren voltam.
Úgy is próbáltad, hogy bent tartod a szájában a melled? Nekem az első hetekben a baba fejét és a mellemet is irányban kellett tartanom két kézzel, mert olyan gyengén tudott még szívni, hogy kifordult a szájából, és csak levegőt nyelt. :( Aztán szépen megerősödött, de kell nekik egy kis idő.
A tápszert, lefejt tejet ne cumisüvegből add, ha eddig így tettél, mert ez is elronthatja a szopóreflexet. Drogériákban lehet kapni újszülötteknek készült itatópoharat, valami svéd pohár vagy hasonló néven. Az újszülöttek ösztönösen tudnak inni pohárból, az én fiam még a cumisüveg kupakjából is kiszürcsölte a tejet, de egy ilyen speciális pohárral lényegesen egyszerűbb.
A cumival az a gond, hogy máshogy kell szívni, mint a mellet, és ha azt szokja meg, nem fog tudni mit kezdeni a mellel, amiből nehezebben, több munkával jön csak a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!