Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyjából mennyit kellene...

Nagyjából mennyit kellene felszednie 2 hónapos koráig?

Figyelt kérdés

3600-al született. Màr 4 fölött vagyunk de nagyon keveset eszik szerintem. Igény szerint szoptatom szinte órànként mellre teszem mert mindig attól félek hogy éhes marad. De 5 percnél tovàbb nem szopik.

A tápszeres dobozon azt írja hogy egy 1-2hós babának napi 6x 120ml-t kell ennie. Ez az anyatejre is vonatkozik? Én örülök hogy 300-400 ml-t megeszik összesen egy nap. Tudom ez kevés de míg nem csökken a súlya nincs miért aggódnom igaz? Amúgy 6 hetes

2015. nov. 8. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Az anyatejet nem kell így mérni. És ne csodálkozz, ha keveset eszik, ha nem azért teszed mellre mert éhes, hanem azért mert szerinted nem eszik eleget. Szoptasd meg, ha ő kéri, sokkal jobban jártok mindketten. Ne méregesd, hogy mennyit eszik! Mérd meg két-három naponta fürdés előtt vagy után, mindig ugyanakkor. Ha növekszik bármennyit a súlya, akkor nem kell aggódni.
2015. nov. 8. 22:25
 2/4 Vilcsianyuja ***** válasza:

Egy hónapos korában biztosan voltatok védőnőnél, gyerekorvosnál, ott mit mondtak? Mennyivel vagytok most 4kg felett? És mennyi volt a legkisebb súlya születés után? Csak mert a hízást onnan kell számolni.

Én is egyetértek abban, hogy ne méregesd etetések után, mert csak hülyére aggódod magad, inkább mérd egyszer naponta, ugyanabban a napszakban. Persze ha már kicsit megnyugszol, lehet kihagyni napokat, de első lépésben már az is nagy eredmény, ha napi szinten méred, de csak egyszer.

Azt írod, igény szerint szoptatsz, de az nem igény szerinti, ha akkor is mellre teszed, mikor te feltételezed, hogy éhes, pedig nem is... Óránkénti szoptatásnál 5 perc, az 3 óránként 15 lenne egyben, így már nem is olyan rossz a helyzet, ugye? :)

Minden rendben lesz, meglátod.

2015. nov. 8. 22:48
 3/4 A kérdező kommentje:
A méricskéléstől màr hülyét kaptam szal azt mostanában nem szoktam csak heti 1x tiszta súlyt. Természetesen nem dugom a cicit a szájába ha kell ha nem, általában jelzi ha éhes sírással vagy a keze van állandóan a szájában ugyhogy megkinálom ilyenkor ha nem akar szopizni olyankor meg elnyomja magát. Egyébként 3390-el jöttünk ki és most 4014.
2015. nov. 9. 02:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Maximálisan túlstresszeled a dolgot, csak a saját boldogságodat teszed tönkre ezzel. Havi 400 g hízás bőven elegendő. És olyan is van, hogy nem hízik egy hónapig, mint pl. a lányom, de semmi baja, már hét éves, iskolás.

Lazíts. :)

2015. nov. 9. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!