3 honapos a babam! Keveset hizott. Hogyan lehetne szaporitani a tejet? Mitevo legyek?
Havonta kell meglennie a 450g-nak, ez nálatok meg is van szépen.
Ha jó kedvő és a mozgás illetve értelmi fejlődése jól halad, akkor semmi gond egyelőre.
És szerintem a mérleget tedd félre. Amikor csak kéri, szoptasd meg, és jól teszed, hogy mindkét mellet felkínálod.
Az, hogy nem fogadja el a tápszert, a legjobb jele annak, hogy nincs rá szüksége.
Ha megerősítésre van szükséged, hívj fel egy szoptatási tanácsadót, vagy menj el szoptatós körbe pl. Az lll-nek vannak baba-mama csoportjai, nem csak Budapesten.
Az ő korában teljesen normális, hogy már nem fejlődik abban az ütemben, ahogy az elején. Ha nem sír, kiegyensúlyozott nap közben, van pisis-kakis pelus rendesen, és folyamatosan gyarapodik is a súlya, akkor ne aggódj!
Nekem is van egy-két nap, amikor kevesebbnek érzem a tejet a mellemben. Olyankor sokat segít napközben egy kis alvás, illetve a sok folyadék. Tápszert szerintem se adj neki, míg úgy látod, jól elvan.
Ami még nagyon megindítja a tejet, az az, hogy az utolsó cseppig kiitatod vele. Ki kell várni az utótejet, ha azt is kiissza, sokkal jobban megindul utána a termelés! Mikor úgy érzed, üres a melled, ne tedd át rögtön a másikra, hanem szoptasd még pár percig, közben masszírozd a melled. Egyszer csak be fog lövellni, és a semmiből jön még egy csomó tej, halanni fogod, ahogy elkezd a kicsi hirtelen nagyokat nyelni. Ha ez is elfogyott, mehet a másik mellre, és ha van annyi étvágya, abból is próbáld meg előhozni az utolsó cseppeket is hasonló módon!
Majd írd meg, mire jutottál, szurkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!